Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την αδυναμία λειτουργίας του πολυϊατρείου στη Χάλκη και την αντικατάσταση του ασθενοφόρου

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στη Χάλκη.

Ο κ. Κόνσολας στην Ερώτησή του επικεντρώνεται στην αδυναμία λειτουργίας του κτηρίου που θα στεγάσει το πολυϊατρείο του νησιού, αλλά και στην ακαταλληλότητα του ασθενοφόρου που υπάρχει στο νησί.

Αναφέρει ότι η μη λειτουργία του πολυϊατρείου έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να παρασχεθούν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, αλλά και να υπάρχουν προβλήματα στη συνταγογράφηση.

Από την άλλη πλευρά, το ασθενοφόρο που καλύπτει τις ανάγκες του νησιού θεωρείται ακατάλληλο για τους στενούς δρόμους της Χάλκης και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα μικρότερο που θα μπορεί να μεταφέρει ασθενείς και με τα μικρά πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με τη Ρόδο.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ πρέπει να δουν άμεσα και κατά προτεραιότητα τα δύο αυτά προβλήματα και να δώσουν λύση, εν όψει, μάλιστα, και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο νησί, που θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ερώτηση

Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα της δημόσιας υγείας στη Χάλκη»

Κύριε Υπουργέ,

Οι κάτοικοι της ακριτικής Χάλκης δικαιούνται να απολαμβάνουν υπηρεσίες δημόσιας υγείας, όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς, το επίπεδο των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στο νησί δεν είναι αυτό που πρέπει και η Πολιτεία οφείλει να στρέψει άμεσα την προσοχή της στα προβλήματα που υπάρχουν. Στην περίπτωση της Χάλκης επικεντρώνονται στην αδυναμία λειτουργίας του κτηρίου που θα στεγάσει το πολυϊατρείο του νησιού, αλλά και στην ακαταλληλότητα του ασθενοφόρου.

Η μη λειτουργία του πολυϊατρείου έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να παρασχεθούν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, αλλά και να υπάρχουν προβλήματα στη συνταγογράφηση.

Από την άλλη πλευρά, το ασθενοφόρο που καλύπτει τις ανάγκες του νησιού θεωρείται ακατάλληλο για τους στενούς δρόμους της Χάλκης και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα μικρότερο που θα μπορεί να μεταφέρει ασθενείς και με τα μικρά πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με τη Ρόδο.

Είναι δύο ζητήματα, στα οποία, το Υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ, πρέπει άμεσα να δώσουν λύση, εν όψει, μάλιστα, και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο νησί, που θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Για ποιο λόγο δεν λειτουργεί το πολυϊατρείο στη Χάλκη; Πότε προβλέπεται η λειτουργία του;

2. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η αντικατάσταση του ασθενοφόρου που υπάρχει στη Χάλκη, με ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο που θα μπορεί να κινείται στους στενούς δρόμους του νησιού και να μεταφέρει ασθενείς με τα μικρά πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με τη Ρόδο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου