Σεμινάριο για επιχειρηματίες  πάνω σε θέματα τεχνολογίας

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με την COSMOTE και το επιμελητήριο Δωδεκανήσου σεμινάριο με τον τίτλο «Grow your business»  το οποίο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών μας που θέλουν να επιμορφωθούν πάνω σε θέματα τεχνολογίας.

Θα διεξαχθεί στο επιμελητήριο Δωδεκανήσου την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όπως δήλωσε χτες ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρηματικότητας Χρήστος Ευστρατίου , δεδομένου ότι έχουν δημιουργηθεί νέες τάσεις στην αγορά της ψηφιακής εποχής που εξελίσσονται ραγδαία ένας από τους άμεσους στόχους που θέτει το κέντρο επιχειρηματικότητας είναι η ενίσχυση και η εκπαίδευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα ψηφιακού μάρκετινγκ και ηλεκτρονικού εμπορίου ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες της αγοράς.
Η Ρόδος είναι η πόλη που ανοίγει τον κύκλο των σεμιναρίων αυτών για το 2018 με πρωτοβουλία της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου έχοντας ως στόχο τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Όπως τόνισε, «στο πλαίσιο του σεμιναρίου Grow your business οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και τις καταναλωτικές συνήθειες της digital εποχής, να ανακαλύψουν τον κόσμο των social media, να εξοικειωθούν με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία και τις υπηρεσίες που ενισχύουν την αποδοτικότητα, τη συνεργασία και την απομακρυσμένη πρόσβαση αξιοποιώντας τα οφέλη της ψηφιακής εποχής».
Μάλιστα επεσήμανε ιδιαίτερα ότι το σεμινάριο δεν έχει κόστος συμμετοχής και όσοι το παρακολουθήσουν θα πιστοποιηθούν. 
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Νίκος Παπασταματίου, υπογράμμισε ότι αυτή η δράση που θα γίνει στη Ρόδο αφορά την εκπαίδευση και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επιχειρηματιών.

«Η COSMOTE πιστεύει σε έναν κόσμο όπου όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αναπτύσσονται και να προοδεύουν αξιοποιώντας τα οφέλη της τεχνολογίας, κάτι που εμείς ως νησιωτική περιοχή θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό και το επιμελητήριο Δωδεκανήσου πιστεύει σε αυτό» δήλωσε, προσθέτοντας ότι το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους, δηλαδή στις περισσότερες που λειτουργούν στο νομό μας.
Η σύγχρονη εποχή δημιουργεί καθημερινά πολλές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουν τις απαιτήσεις της αγοράς και να συμφωνήσουν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απαιτεί να υπάρχει γνώση για τις τάσεις της ψηφιακής εποχής για social media και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Είναι μονόδρομος πλέον ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται αλλά και να δημιουργήσουν την πλέον κατάλληλη υποδομή για το μέλλον της δραστηριότητάς τους.
«Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες να το παρακολουθήσουν,  και να ενημερωθούν από τα εξειδικευμένα στελέχη της OTE ACADEMY για κάποιες από αυτές τις δράσεις. Είναι οι τάσεις της ψηφιακής εποχής οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών οι βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν τις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων , το ηλεκτρονικό εμπόριο κ.α.
Μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες που μόνο ωφέλιμες μπορούν να είναι για τη δραστηριότητά τους. Είναι ένας μονόδρομος που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην πορεία των επιχειρήσεών μας» κατέληξε.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.growyourbusiness.gr ή επιτόπου πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
09:30-10:00 Προσέλευση/Registration
10:00-10:30 Καλωσόρισμα/Εισαγωγή
10:30-11:30 Τάσεις και αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες
11:30-11:45 Διάλειμμα
11:45-13:15 Website Dos and DON’Ts – Digital Marketing
13:15-14:00 Διάλειμμα, ελαφρύ γεύμα
14:00-15:30 Digital Marketing - eCommerce
15:30-15:45 Διάλειμμα
15:45-16:30 eCommerce – Digital Skills
16:30-17:00 Ερωτήσεις/Απαντήσεις - Κλείσιμο