Σφοδρή επίθεση του Εργατικού  Κέντρου Ρόδου στην κυβέρνηση

Συνεδρίασε χθες Παρασκευή, 13 Απριλίου, η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου με διευρυμένη σύνθεση και συζήτησε τη στάση του ενόψει του επικείμενου αναπτυξιακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου που θα γίνει στη Ρόδο με την παρουσία του πρωθυπουργού και αποφάσισε τα παρακάτω:

“Σε μια εποχή που οι αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς, μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, καταργούν το δικαίωμα στην απεργία, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, εκποιούν τη ΔΕΗ και τις συγκοινωνίες, είναι αδιανόητο να οργανώνει επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες για να καλύψει τις ευθύνες της και να θολώσει τα νερά.  Ακόμα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο κοινό υπόμνημα που του απευθύναμε τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα της Ρόδου και της Κρήτης, με το οποίο ζητούσαμε λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό.

Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από την υπουργό εργασίας για τα επανειλημμένα υπομνήματά μας, στα οποία εκθέταμε και σε αυτή τα προβλήματα των εργαζομένων.
Ακόμα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τον διαχρονικό εμπαιγμό χιλιάδων κατοίκων της Ρόδου στο ζήτημα του κτιριακού συγκροτήματος του ΙΚΑ και της διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ σε κτίρια που ενοικιάζονται ως ασφαλιστικά ταμεία, την ώρα που οι διοικήσεις των ταμείων και τα υπουργεία, μετατρέπουν τις συντάξεις σε πενιχρό χαρτζιλίκι.

Αντί για απαντήσεις εισπράξαμε για την περιοχή μας : 
- Αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ 
- Ξεπούλημα του αεροδρομίου της Ρόδου
- Μετατροπή του νοσοκομείου μας ουσιαστικά σε κέντρο υγείας και παράρτημα του νοσοκομείου της Κρήτης
- Δήμευση του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων
- Επιδόματα ανεργίας - πείνας για τους εποχιακά εργαζόμενους
- Εργασιακές σχέσεις ζούγκλας στα ξενοδοχεία της Ρόδου
- Κατάργηση του ΕΚΑΣ και παραπέρα μείωση των συντάξεων 
- Αύξηση της ανεργίας των νέων που κατά χιλιάδες μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Με αυτές τις συνθήκες,  η Διοίκηση του ΕΚΡ ομόφωνα αποφάσισε να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία της τις διαδικασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου και να μην παρευρεθεί στις εργασίες του.
Εκφράζουμε και με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή μας στις ασκούμενες πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.   Έχουμε θέσεις, τις έχουμε εκφράσει, τις έχουμε κοινοποιήσει σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε αρμόδιο φορέα, αλλά δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν.

«Υποψιαζόμαστε» ότι είναι οι ίδιοι που ενώ μας απαξιώνουν συστηματικά, σήμερα μας καλούν ως συνομιλητές για να μας εγκλωβίσουν σε μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, που δήθεν, μεριμνά, ενδιαφέρεται και φροντίζει για το μέλλον της νεολαίας μας, των εργαζομένων και των συνταξιούχων και την  ανάπτυξης της περιοχής μας.
Οι πόρτες των σωματείων και  του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου είναι ανοικτές για όσους αντίστοιχα έχουν ανοιχτές τις δικές τους πόρτες και όσους δεν μας θυμούνται περιστασιακά και ευκαιριακά. 

Τα προβλήματα δεν λύνονται στις κλειστές αίθουσες των συνεδρίων  αλλά στους δρόμους, με αγώνες και κινητοποιήσεις. Εκεί δηλαδή όπου πριν από μερικά χρόνια ήταν κι οι σημερινοί κυβερνώντες  και οι οποίοι σήμερα απουσιάζουν συστηματικά, προσπαθώντας μάλιστα να μας πείσουν, ότι όλα είναι ρόδινα και καλώς καμωμένα!
Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε. Ούτε και υποχωρούμε από τα όσα έχουμε δεσμευτεί !  Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα εκείνα που   στέρησαν,  από τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους νέους μας.
Ο δρόμος, που ακολουθούμε, είναι μακρύς, δύσκολος, επίπονος αλλά σίγουρα, συνεπής και έντιμος, έναντι των συμπατριωτών που εκπροσωπούμε. Και σε κάθε περίπτωση, δεν περνά μέσα από τέτοιου είδους «φωταγωγημένες και σκηνοθετημένες άψογα» αναπτυξιακές – τάχα - συσκέψεις.»