Συνεδριάζει σήμερα στη Ρόδο το Περιφερειακό συμβούλιο

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει στη Ρόδο, το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιώντας την τέταρτή του συνεδρίαση, για να εξετάσει θέματα των νησιών και συγκεκριμένα όλα όσα δε συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος πριν μερικές μέρες στη Σύρο.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα γίνει στη Ρόδο στις 16 και 17 (Δευτέρα και Τρίτη) του μήνα με τη συμμετοχή πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου, και στο οποίο θα δώσουν το παρών όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, αποφασίστηκε να προηγηθεί συνεδρίαση του σώματος ώστε να γίνει έτσι και η τακτική συνεδρίαση του μήνα.

Μάλιστα θα συζητηθεί και πάλι το θέμα της παραχώρησης του ακινήτου στην ιερά μητρόπολη Ρόδου για την ανέγερση νέου ναού στην Ιαλυσό μετά τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώθηκαν με την ακύρωση της απόφασης του σώματος από την επιτροπή του άρθρου 7 της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ: 1ο Παραχώρηση στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τμήματος ακινήτου στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ. 65Β, στην Τοπική Κοινότητα Ιαλυσού, για την ανέγερση Ναού με χρηματοδότηση από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, σύμφωνα με τις διατάξεις του του αρθρ. 22, ν. 4301/2014.
Εισηγητής: Γιώργος Χατζημάρκος

ΘΕΜΑ: 2ο Ενημέρωση για την εξέλιξη της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο και εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η εκπόνηση Ειδικής Μελέτης Επιπτώσεων για την εγκατάσταση στα διασυνδεδεμένα νησιά του Αιγαίου Βιομηχανικών Α.Π.Ε.
Εισηγητής: Κώστας Μπιζάς

ΘΕΜΑ: 3ο Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής και Εκπαιδευτικής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Κ.Ε.Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΕ» και λήψη απόφασης για συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προτεινόμενη από το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής και Εκπαιδευτικής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Κ.Ε.Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΕ» αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Εισηγήτρια : Χαρούλα Γιασιράνη

ΘΕΜΑ: 4ο Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Νοτίου Αιγαίου» και λήψη απόφασης για συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προτεινόμενη από το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Νοτίου Αιγαίου» αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Εισηγητής: Χρήστος Μπάρδος

ΘΕΜΑ: 5ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Μήλου για την Εκπόνηση Μελετών του έργου:
‘’Δημοτικό Σφαγείο με Βιοκλιματικά Κριτήρια στη Θέση Τρυπητές Μήλου’’.
Εισηγητής: Νίκος Βενάκης

ΘΕΜΑ: 6ο Έγκριση Σύναψης Σύμβασης διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σίφνου για το έργο «Επισκευές - συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια (Β΄φάση) Δήμου Σίφνου» - Ορισμός δύο εκπροσώπων Περιφέρειας στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου με τους αναπληρωτές τους.
Εισηγητής: Νίκος Βενάκης

ΘΕΜΑ: 7ο Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2017 - Οικονομικού Προϋπολογισμού 2018 της ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ».
Εισηγητής: Καραμαρίτης Νικόλαος

ΘΕΜΑ: 8ο 1η Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου & Δήμου Σύρου Ερμούπολης για την Εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας Αθλητικού Κέντρου Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ''Δημήτριος Βικέλας'' - Κλειστή Αίθουσα Α” (Άρθρο ΄5 Ισχύς προγραμματικής Σύμβασης - Χρονοδιάγραμμα),
Εισηγητής: Γιώργος Λεονταρίτης

ΘΕΜΑ: 9ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΠΝΑΙ για το έργο «Διαμόρφωση χώρου γηπέδου Καλαθοσφαίρισης Πυλώνας»
Εισηγητής: Νίκος Νικολής

ΘΕΜΑ: 10ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καρπάθου και της ΠΝΑΙ για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός Γηπέδου Πηγαδιών Καρπάθου»
Εισηγητής: Γιάννης Μηνατσής

ΘΕΜΑ: 11ο Αποδοχή υλοποίησης του εγκεκριμένου έργου «ΑνΔιΚαΤ: Καταδυτικές Διαδρομές σε Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου - Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Ιnterreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ορισμός ομάδας έργου
Εισηγήτρια: Χαρούλα Γιασιράνη

ΘΕΜΑ: 12ο Αποδοχή υλοποίησης του εγκεκριμένου έργου «ΝΑΥΣ: Αξιοποίηση Ναυτιλιακών Πληροφοριών στη Διαλειτουργικότητα Εφοδιαστικών Αλυσίδων Προμηθευτικής και Εξυπηρέτησης της Κρουαζιέρας» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Ιnterreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 με εταίρο την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ορισμός ομάδας έργου
Εισηγήτρια: Χαρούλα Γιασιράνη

ΘΕΜΑ: 13ο Πρόσληψη Προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου δύο ατόμων Κοινωνικών Λειτουργών (ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας) για την έδρα της Δ/νσης Κοιν.  Μέριμνας Κυκλάδων στα πλαίσια των Συνοδευτικών μέτρων του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ
Εισηγητής: Δημήτρης Αλουμανής

ΘΕΜΑ: 14ο Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)
Εισηγητής: Μπάρδος Χρήστος

ΘΕΜΑ: 15ο Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου
Περιφερειακού Συμβουλίου.