Στην “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” θα παραχωρηθεί το ακίνητο του Φυτωρίου Ρόδου

Στην “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” θα παραχωρηθεί το ακίνητο του Φυτωρίου Ρόδου

Στην “ΠΑΝΑΚΕΙΑ” θα παραχωρηθεί το ακίνητο του Φυτωρίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 938 ΦΟΡΕΣ

Την παράδοση του ακινήτου που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Φυτώριο Ρόδου, στην «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», αναμένεται να κάνει επισήμως ο ίδιος ο Υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου, την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου, με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του για το αναπτυξιακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Υπουργός, την Τρίτη το πρωί, πριν από την παρουσία του στο Συνέδριο, έχει ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε δομές της Ρόδου που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο κ. Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Γιώργο Πόκκια καθώς και τον Πρόεδρο των προνοιακών δομών της περιοχής μας, κ. Γιάννη Μαρίνο, θα μεταβεί στο Φυτώριο όπου και θα κάνει την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται το Υπουργείο και, ως γνωστόν, έχει αιτηθεί η Εταιρία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» για να τις χρησιμοποιήσει για τη διαμονή ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Επίσης, ο Υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το οικόπεδο της Βάρης όπου, ως γνωστόν, βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία για την παραχώρησή του στο Δήμο της Ρόδου. Μάλιστα, έχουν σταλεί εκ νέου θεωρημένα όλα τα masterplan που έχουν καταρτιστεί για την αξιοποίησή του από το Δήμο ως έναν πρότυπο χώρο απασχόλησης νέων αγροτών, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι θα πάει πίσω ακόμα ένα μήνα καθώς απαιτείται η συναίνεση και άλλων Υπουργείων όπως της Ανάπτυξης, των Οικονομικών κτλ.

Επίσης, ο Υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και το Ίδρυμα του «Αγίου Ανδρέα» καθώς εκκρεμεί και γι’ αυτό ένα παραχωρητήριο που πρέπει να πάρει για έκταση 30-40 στρεμμάτων στο ίδιο οικόπεδο ώστε να μπορέσει να το εντάξει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τέλος, ο κ. Αποστόλου αναμένεται να επισκεφθεί και την ΚΑΪΡ όπου θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό της Συμβούλιο. Αντικείμενο της συζήτησης πιστεύεται ότι θα αποτελέσουν τα χρέη της και οι προοπτικές της για το μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους