Σημαντικά οφέλη για το Ελληνοκινεζικό φόρουμ που έγινε πρόσφατα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ, το Ελληνο-κινεζικό φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και Κινέζοι επιχειρηματίες και αξιωματούχοι, από τις μεταλύτερες επαρχίες της Κίνας.

Η συνάντηση αυτή, οργανώθηκε και προωθήθηκε από το Medical Silicon Valley, στο οποίο συμμετέχει ο συμπατριώτης μας Ροδίτης κος Φίλιππος Μανουσάκης, ο οποίος διαμένει αυτό το διάστημα στην Κίνα και ο οποίος μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι η αγορά της Κίνας, για όσους αντιλαμβάνονται τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και πολιτικές συγκυρίες, αποτελεί για τη χώρα μας έναν σπουδαίο πυλώνα στήριξης και ανάπτυξης.

Στο φόρουμ αυτό, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι και αξιωματούχοι διαφόρων φορέων, οι οποίοι χθες είχαν συνάντηση και με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.
Οι ίδιοι επισκέφθηκαν χθες  το  Άργος, τις Μυκήνες  και το Ναύπλιο ενώ ειχαν επαφές με τοπικούς παράγοντες.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Κρατικό Επιμελητήριο Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας (CCPIT) της πόλης Huzhou της επαρχίας Zhejiang και υπό τη χορηγία της Ελληνο-Κινεζικής Ένωσης και της ελληνικής εταιρίας «Kaperoni BFG AE».

Κινέζοι επιχειρηματίες και επενδυτές υπό τον επικεφαλής πρόεδρο του Κρατικού Επιμελητηρίου Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας της πόλης Huzhou, κ. JinKai, συναντήθηκαν με Έλληνες επιχειρηματίες, επιστήμονες και εκπροσώπους οργανισμών, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών σε επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό επίπεδο.

Το επιχειρηματικό αυτό συνέδριο έρχεται δύο μόλις ημέρες πριν την αναχώρηση 35μελούς ελληνικής αποστολής στην Κίνα, με σκοπό τη συμμετοχή στο Ευρω-Κινεζικό Επενδυτικό, Οικονομικό και Εμπορικό Forum των πόλεων Shenzhen και Hong Kong.

Από την ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων, απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ελληνο-Κινεζικής Ένωσης, κ. Νικολέττα Καπερώνη, η Χειρουργός-Ογκολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και Εθνική Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ECIBC (European Commission Initiative on Breast Cancer), κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, ο αντιπρόεδρος της Ελληνο-Κινεζικής Ένωσης κ. Συμεών Νώσσης και ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Οργανισμού Φιλίας και Συνεργασίας, κ. Χαράλαμπος Κουμέσος. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συμβολικά δώρα των τόπων τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κίνα τις προσεχείς ημέρες.