Σφοδρή επίθεση ΝΟΔΕ στον πρωθυπουργό

“Τα ψέματα τελείωσαν” επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, “καλωσορίζοντας” έτσι τον πρωθυπουργό και το 18μελές κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή μας.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζονται επίσης τα όσα είχε εξαγγείλει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, όταν είχε έρθει στη Ρόδο παραμονές των εκλογών του 2015 αναφερόμενος στο ζήτημα του ΦΠΑ σημειώνοντας ότι μας είχε τάξει “λαγούς με... πετραχήλια”.

«Στις 16 Ιανουαρίου 2015 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σήμερα πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  από την αίθουσα του Ροδινιού στη Ρόδο δεσμευόταν ότι θα δώσει αυτά που αναλογούν στη Δωδεκάνησο και ότι από τις 26 Ιανουαρίου, την επομένη των εκλογών θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές!

Οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στους Ροδίτες και στους Δωδεκανήσιους όπως αποδείχτηκε είχαν ένα και μοναδικό στόχο, να υφαρπάξει την ψήφο τους για να κερδίσει τις εκλογές.
Όχι μόνο δεν έδωσε αλλά τους πήρε ότι είχαν με κόπο κατακτήσει...
Σήμερα έρχεται ξανά στη Ρόδο με μια κυβερνητική φιέστα για να τάξει δήθεν ανάπτυξη και νομίζει οτι οι Ροδίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου!
Γελιέται τόσο ο ίδιος όσο και όλο το κυβερνητικό κλιμάκιο που έρχεται υποτίθεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

Οι πολίτες θυμούνται τις άθλιες πολιτικές που εφαρμόζουν αφού καθημερινά βιώνουν στο πετσί τους και τα σκληρά μέτρα και τη ζωή τους που εξαθλιώνεται ολοένα και περισσότερο.
Τι να πρωτοθυμηθούμε εκτός από τον μειωμένο ΦΠΑ που τον έδωσε χωρίς καμία ντροπή  στους τροϊκανούς προκειμένου να παραμείνει στο Μαξίμου!

Η μοναδική νησιωτική πολιτική για την οποία είχε ρητά και κατηγορηματικά δεσμευθεί ότι θα την διατηρήσει, εν μία νυχτί  την διέγραψε και τα παπαγαλάκια του προσπαθούσαν να πείσουν τους νησιώτες ότι το μέτρο ήταν γραφειοκρατικό και βοηθούσε, τάχα, τη φοροδιαφυγή!

«Το κεντρικό κράτος –έλεγε στο Ροδίνι-σας θυμάται όταν είναι να εισπράξει, αλλά ξεχνάει συστηματικά τις υποχρεώσεις του απέναντί σας.
Κι αυτές οι υποχρεώσεις δεν είναι μόνο οικονομικές. Έχουν σοβαρές, κρίσιμες θα έλεγα, εθνικές πτυχές. Γι' αυτό είναι απαράδεκτο να χρονίζει το πρόβλημα της φτηνής και συστηματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το κέντρο».

Μήπως έγινε φτηνή η ακτοπλοϊκή η αεροπορική σύνδεση και δεν το έχουμε αντιληφθεί;
Οι Ροδίτες γνωρίζουν πια καλά, ότι ο σημερινός πρωθυπουργός θα έρθει να του πει και πάλι ψέματα ελπίζοντας ότι ίσως καταφέρει και διασωθεί από την συντριβή που τον περιμένει στις εκλογές που πλησιάζουν...

Θα ανακοινώσει το μεταφορικό ισοδύναμο ως το «μάννα εξ ουρανού» και θα επαναλάβει το αμίμητο που είχε πει πριν απο λίγους μήνες στην Κάλυμνο, ότι μεταξύ μειωμένων συντελεστών και μεταφορικού ισοδύναμου, ο ίδιος προτιμάει το δεύτερο!

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι το Αιγαίο που βάλλεται συνεχώς δεν χρειάζεται μόνο μια νησιωτική πολιτική αλλά για να αντέξει και να μην ερημώσει χρειάζεται και άλλες, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, πάγια διεκδίκηση των νησιωτών. Εξάλλου ο μειωμένος συντελεστής, πρέπει να γνωρίζει, ότι διαχέεται σε όλη την τοπική οικονομία ενός νησιού και όχι μόνο σε μια δραστηριότητά της όπως το ισοδύναμο...
Τότε, το Γενάρη και ο κ. Τσίπρας τα ίδια πίστευε αφού εκτός από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, υποσχόταν και το μεταφορικό ισοδύναμο...
Στην πορεία όμως, όπως και τόσα άλλα, το άλλαξε....

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε όλες τις υποσχέσεις του, κατάλογος μεγάλος ο τότε προεκλογικός του λόγος με λαγούς και πετραχήλια, ο οποίος ηχεί ακόμη στα αυτιά των Ροδιτών...Τα δυόμιση χρόνια δυστυχώς γι'αυτόν δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και οι πολίτες θυμούνται...

Να τον καλωσορίσουμε, να του πούμε ότι τα ψέματα τελείωσαν για την κυβέρνησή του  και σε λίγο καιρό θα είναι θλιβερό παρελθόν για τη χώρα που έχασε τρία πολύτιμα χρόνια από τους αυτοσχεδιασμούς του. Κλείνουμε την αναφορά μας με τις δύο φράσεις που είχε πει στους Ροδίτες και στις Ροδίτισσες, τότε, στις 16 Ιανουαρίου: "Η Ελπίδα έρχεται. Η μεγάλη ανατροπή έρχεται!." Μόνο που η ελπίδα και η ανατροπή δεν θα έρθει αυτή τη φορά από τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του αλλά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία!»