Υπονοούμενα για…  «φουσκωτούς» και απειλές

Με ανταλλαγή «πυρών» μέσω ανακοινώσεων έπαιξαν το «τρίτο ημίχρονο» του προχθεσινού μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος, οι Διαγόρας Βατίου και Δόξα Καρδάμαινας.

Η διοίκηση της ομάδας του Γιάννη Καμπούρη, η οποία επικράτησε με 3-1 κάνοντας σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση της σωτηρίας της, θεώρησε προσβλητική τη συνοδεία της φιλοξενούμενης αποστολής από ανθρώπους ιδιωτικής ασφάλειας, με τους Κώους να απαντούν με υπονοούμενα για απειλές που προηγήθηκαν.

Οι θέσεις των δύο σωματείων:  
Η ανακοίνωση του Διαγόρα Βατίου
«Το Δ.Σ. του Διαγόρα Βατίου εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι στο χθεσινό υψίστης σημασίας παιχνίδι με τη Δόξα Καρδάμαινας στο Βάτι, η φιλοξενούμενη ομάδα, παρ’ ότι υπήρχε από μας η συνεχής διαβεβαίωση ότι η φιλοξενία θα ήταν άψογη, όπως κάθε φορά συμβαίνει στην έδρα μας, παρουσιάστηκε στο γήπεδο συνοδεία τριών ατόμων ιδιωτικής ασφάλειας φοβούμενοι ότι οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοί μας θα χτυπούσαν τους αντίπαλους παίκτες.

Στην προσβλητική για το σωματείο μας αυτή ενέργεια από την πλευρά του Δ.Σ. της Δόξας Καρδάμαινας έχουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Ο Διαγόρας Βατίου ουδέποτε έχει δημιουργήσει επεισόδια και ουδέποτε έχει αντιδράσει με βίαιο τρόπο σε κανένα σωματείο, διαιτητές  ή αντίπαλους φιλάθλους, ακόμα κι όταν αισθανόταν αδικημένος.

Είμαστε φιλόξενο χωριό και βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν ένα παιχνίδι πέρα από προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς, γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια παραμένουμε σταθερή αξία στο χώρο.  Το ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη ούτε από “φουσκωτούς”, ούτε από τσαμπουκάδες! Αυτές είναι πρακτικές που πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν!

Κλείνοντας, θέλουμε να συγχαρούμε δημόσια τους ποδοσφαιριστές μας για την καθαρή και πανάξια σημερινή τους νίκη, τους αντίπαλους παίκτες για το αγωνιστικό τους πνεύμα καθώς και τη διαιτησία που ήταν άψογη!!!»

Η απάντηση της Δόξας Καρδάμαινας
«Ο Α.Σ. Δόξα Καρδάμαινας συγχαίρει την πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας του Ομίλου Νήσων, ΑΕ Κω, καθώς επίσης τις ομάδες του Αστέρα Μασσάρων και του Ορφέα από τους Ομίλους Ρόδου, για την επιστροφή τους στην ανώτερη κατηγορία της Δωδεκανήσου.

Με αφορμή την μεταξύ μας αναμέτρηση στο Βάτι, ευχαριστούμε τον τοπικό Διαγόρα για την άψογη φιλοξενία.

Διαβάζοντας ωστόσο την επικριτική ανακοίνωση σε βάρος μας, καλούμε την αντίπαλη ομάδα να μην δημιουργεί εντυπώσεις με βάση τη σωματοδομή των ανθρώπων που συνοδεύουν μία ομάδα θεατές στις εξέδρες, ερμηνεύοντας καταστάσεις κατά το δοκούν.

Οι ποινικά κολάσιμες πράξεις άλλωστε, με βάση το  άρθρο 253 του νέου Ποινικού Κώδικα ή 333 του από 1/1/2951 ισχύοντος, περί απειλής και εκφοβισμού, δεν προήλθαν από μέρους μας, ούτε ενεργοποιήθηκαν ποτέ.

Παρά το καταγεγραμμένο φωτογραφικό υλικό, το θέμα από μέρους μας θεωρήθηκε λήξαν. Ο νοών νοείτω…»   

«Δεν τελείωσε τίποτα»
 Ως την πλέον σημαντική νίκη που κατέκτησε ο Διαγόρας Βατίου στο φετινό πρωτάθλημα χαρακτήρισε ο Γιάννης Καμπούρης αυτή που κατέκτησε η ομάδα του την Κυριακή κόντρα στη Δόξα Καρδάμαινας. Υπενθύμισε όμως, πως οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν σωθεί ακόμα: «Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα», τόνισε με δήλωσή του στην «Ροδιακή».