Α' κατηγορία: Παραμένει το ενδιαφέρον και... ψηλά και στα χαμηλά

Με αρκετό ενδιαφέρον κύλησε και η 26η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς η κατάσταση σε κορυφή και «ουρά» δεν ξεκαθάρισε και πολύ, αφού στην πλειοψηφία τους τα παιχνίδια τα κέρδισαν οι ομάδες που ήθελαν τους βαθμούς.

Μια μικρή διαφοροποίηση υπήρξε στις υψηλές θέσεις, μετά την ισοπαλία (1-1) του Άρη μέσα στα Μαριτσά με τον Ηρακλή που «μάχεται» για τη σωτηρία του.

Ουσιαστικά οι Αρχαγγελίτες τέθηκαν εκτός τροχιάς τίτλου κι έτσι μένουν δύο οι ομάδες που θα τον διεκδικήσουν.

Ο Φοίβος που συνέτριψε 7-1 τον σοβαρά υποψήφιο με υποβιβασμό Αστέρα Π., και κράτησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τον μόνο πλέον δεύτερο ΔΙ.ΑΣ., που δεν είχε πρόβλημα (3-0) απέναντι και στον Διγενή.

Στην ουρά, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της αγωνιστικής που έγινε την Κυριακή, ο Διαγόρας Β. νίκησε 3-1 τη Δόξα Καρδ.. κι εξασφάλισε εκτός απροόπτου την παραμονή του, σε αντίθεση με τους Κώους που χρειάζονται πολύ προσπάθεια για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Μια μέρα νωρίτερα Κλεόβουλος και Κατταβιά ήθελαν οποσδήποτε το τρίποντο απέναντι στους αδιάφορους ΑΕΡΑ και Ποσειδών Καρπ και κατάφεραν να το πετύχουν, με τους Λίνδιους να κερδίζουν στ’ Αφάντου 3-2 και τους «κιτρινόμαυρους» 1-0 στο Κορακόνερο τους Καρπάθιους, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Στο μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο Κλεάνθης πήρε νίκη γοήτρου στις Καλυθιές με 2-1 επί του Απόλλωνα, ενώ τέλος, ο Νικαγόρας πήρε νίκη έστω και στα χαρτιά από τη Δόξα Ψ.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:
Νικαγόρας – Δόξα Ψ.  3-0 α.α.
ΔΙ.ΑΣ. – Διγενής      3-0
Ηρακλής Μ. – Άρης    1-1
ΑΕΡΑ – Κλεάνθης      2-3
Φοίβος – Αστέρας Π.    7-1
Κατταβιά–Ποσειδών Καρπ.      1-0
Απόλλων Κ. – Κλεάνθης  1-2
Διαγόρας Β. – Δόξα Καρδ.  3-1

Επόμενη αγωνιστική (27η)
Άρης – Κλεόβουλος
Διγενής – Ηρακλής Μ.
Δόξα Ψ. – ΑΕΡΑ
Αστέρας Π. – ΔΙ.ΑΣ.
Δόξα Καρδ. – Νικαγόρας
Ποσειδών Καρπ. – Φοίβος
Κλεάνθης – Διαγόρας Β.
Απόλλων Κ. - Κατταβιά