Αθωώθηκαν δέκα χρόνια μετά

Για τον θάνατο από ναρκωτικές ουσίες ενός 29χρονου, πριν από δέκα χρόνια στη Ρόδο, βρέθηκαν χθες τρία άτομα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.

Πρόκειται για έναν 56χρονο, τον 32χρονο ανιψιό του και έναν 34χρονο, όλοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι κατηγορούνταν για έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος από κοινού δια παραλείψεως.

Το δικαστήριο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κώστα Χόνδρου έκρινε και τους τρεις κατηγορούμενους αθώους.

Η υπόθεση τοποθετείται χρονικά απογευματινές ώρες στις 14 Αυγούστου 2008 στη Ρόδο όπου σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι τρεις κατηγορούμενοι βρίσκονταν μαζί με τον 29χρονο στο σπίτι του 34χρονου, προκειμένου να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Εκεί ο 29χρονος έκανε χρήση ηρωίνης ενώ προηγουμένως είχε καταναλώσει και ναρκωτικά χάπια με αποτέλεσμα να περιέλθει σε λιπόθυμη κατάσταση. Τότε οι κατηγορούμενοι αντί να τον βοηθήσουν καλώντας το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, κατηγορούνται ότι ο 34χρονος και ο 32χρονος τον μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία κοντά στο σπίτι του πρώτου όπου και ο 29χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από έμφραγμα του μυοκαρδίου, συνέπεια χρήσης ηρωίνης και πολυφαρμακίας.

Για την υπόθεση αυτή οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί τον Φεβρουάριο του 2013 και είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους.