Τρεις οι υποψήφιοι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τρεις οι υποψήφιοι πρυτάνεις  του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τρεις οι υποψήφιοι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2590 ΦΟΡΕΣ

Τρεις είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διαδικασία ανάδειξης της 16ης Μαΐου, σύμφωνα με τις υποψηφιότητες η κατάθεση των οποίων ολοκληρώθηκε χθες.

Υποψήφιοι είναι οι καθηγητές Χρυσή Βιτσιλάκη, Ελένη Θανοπούλου και Γιάννης Σεϊμένης.
Για τις τέσσερις θέσεις αντιπρυτάνεων υποψήφιοι είναι οι καθηγητές Ελένη Θεοδωροπούλου, Μαρία Μαύρη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Γιώργος Τσοπάνογλου και Χαράλαμπος Σκιάνης.

Βιογραφικό της Χρυσής Βιτσιλάκη

Καθηγήτρια & Πρόεδρος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Διευθύντρια Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του ΤΕΠΑΕΣ
Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τέως Αντιπρύτανις Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τέως Κοσμητόρησσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παν/μιου Αιγαίου

Σπουδές

Πτυχίο Κοινωνιολογίας B.A. (Bachelors Degree in Sociology) με Έπαινο από το Trinity College, Hartford, Connecticut, U.S.A.
Mεταπτυχιακός τίτλος σπουδών M.A. (Master of Arts) στις Κοινωνικές Επιστήμες από το University of Chicago, Illinois, U.S.A.
Διδακτορικό Δίπλωμα Ph.D. (Doctor of Philosophy) στην Kοινωνιολογία από το Tμήμα Kοινωνικών Eπιστημών του University of Chicago, Illinois, U.S.A.


Βιογραφικό του Ιωάννη Σεϊμένη

Ο Καθηγητής Ιωάννης Σεϊμένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου πήρε το Πτυχίο του και το Διδακτορικό του. Βραβεύθηκε με το Βραβείο-Υποτροφία της UNESCO για το 1988 και συνέχισε τις ερευνητικές σπουδές του στην Πολωνία και την Ισπανία.

Διετέλεσε τρεις φορές Προσκεκλημένος Ερευνητής του Ινστιτούτου Καταλανικών Σπουδών (IEC/CRM) στη Βαρκελώνη, και Επισκέπτης Ερευνητής / Καθηγητής των Πανεπιστημίων Ν. Κοπέρνικος της Πολωνίας, L’ Aquila της Ιταλίας και των Πολυτεχνείων ETH της Ζυρίχης και UPC της Βαρκελώνης. Έχει διευθύνει δεκάδες διεθνή επιστημονικά έργα στην Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία και Γιουγκοσλαβία καθώς και τρία Διαπανεπιστημιακά Προγράμματα Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διετέλεσε Επιστημονικός Διευθυντής Εργαστηρίου του ΝΑΤΟ στην Πολωνία (1993) και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Ινστιτούτου του ΝΑΤΟ στην Ισπανία (1995), καθώς και Συντονιστής-Ανάδοχος του έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αναμόρφωση του Θεσμικού Πλαισίου των Πανεπιστημίων της Σερβίας (2002-2004).

Βιογραφικό της Ελένης Θανοπούλου

Η Δρ. Ελένη A. Θανοπούλου είναι Καθηγήτρια στη Λειτουργική Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου διετέλεσε από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως τον Αύγουστο του 2016 Πρόεδρος του Τμήματος.

Σπούδασε Οικονομικά (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Οικονομική της Ανάπτυξης (D.E.A, University of Paris I, Panthéon- Sorbonne) και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στις Ναυτιλιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου δίδαξε για δύο χρόνια.

Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Cardiff University σαν Lecturer και Senior Lecturer διατελώντας εκεί και Director μεταπτυχιακών ναυτιλιακών προγραμμάτων. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την εκλογή της στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχ.Υπηρεσιών της Χίου.

‘Εχει δημοσιεύσει σε άρθρα, βιβλία και συλλογικούς τόμους πάνω σε θέματα ναυτιλιακών κρίσεων, συμμαχιών στη ναυτιλία τακτικών γραμμών, λιμένων, ποιοτικής ναυτιλίας, καινοτομίας στη ναυτιλία κλπ.

‘Εχει επίσης διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του ΙΑΜΕ (International Association of Maritime Economists), Guest Editor, μέλος Editorial Boards όπως και κριτής πολλών διεθνών ακαδημαϊκών περιοδικών και έχει διδάξει ή διδάσκει σε άλλα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Ασία έχοντας διατελέσει επίσης εξωτερική αξιολογήτρια μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ευρώπη.


Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ