Αναπτύξτε την επιχείρησή σας μέσω τραπεζικών προϊόντων

Αναπτύξτε την επιχείρησή σας μέσω τραπεζικών προϊόντων

Αναπτύξτε την επιχείρησή σας μέσω τραπεζικών προϊόντων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Δ. Νιμορακιωτάκης
Λογιστής-Φοροτεχνικός
gnimos@gmail.com

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν μπει για τα καλά στη καθημερινότητά μας. Με τη σωστή χρήση τους οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές μπορούν να αποκομίσουν οφέλη όπως επιπλέον τζίρο, ταχύτερες υπηρεσίες και ευκολότερη πρόσβαση σε αυτές.

Ιδανική λύση για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν περιορισμένη χρήση pos είναι το virtual pos. Χωρίς να έχουμε τερματικό pos μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συναλλαγές μας με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες μέσω τηλεφώνου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή μας, tablet, laptop κτλ. Την ίδια δυνατότητα έχουμε και μέσω της επαγγελματικής μας ιστοσελίδας, χωρίς να χρειαζόμαστε τη φυσική παρουσία pos. έτσι αποφεύγουμε την αγορά ή ενοικίαση pos, καθώς το vpos καλύπτει την υποχρέωση ένταξης των επιχειρήσεων για την απόκτηση pos, που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

To “έξυπνο” pos, είναι μία υπηρεσία με την οποία σκανάροντας το QR code που εκτυπώνεται στην απόδειξη από το pos, μπορούν να πληρώνουν οι πελάτες μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Για να γίνει αυτό πρέπει να κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή στο κινητό και επιπλέον τους δίνεται η δυνατότητα να μοιράζονται το λογαριασμό με τους φίλους τους, εύκολα και γρήγορα.

Αυτή η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα λειτουργική για επιχειρήσεις εστίασης. Επίσης μπορούν οι πελάτες να δίνουν το φιλοδώρημα μέσω pos αφού υπάρχει αυτή επιλογή στα τερματικά. Τέλος για τα pos υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ανέπαφων συναλλαγών μέσω καρτών χωρίς την χρήση κάποιου κωδικού, απλά ακουμπώντας την κάρτα στο τερματικό.

Αρκετές είναι οι υπηρεσίες μέσω κινητού. Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής χρημάτων χωρίς να χρησιμοποιούμε τον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσουμε στο κινητό την εφαρμογή της συγκεκριμένης τράπεζας και να πραγματοποιήσουμε την συναλλαγή πληκτρολογώντας το email ή τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη ή ακόμα και μέσω facebook..

Χρηστικές είναι οι εφαρμογές που μας ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για προσφορές και εκπτώσεις επιχειρήσεων, και για επιστροφή χρημάτων και bonus για τους καταναλωτές που κάνουν αγορές μέσω καρτών (χρεωστικών ή πιστωτικών).

Υπάρχουν και εφαρμογές που μας παρέχουν την δυνατότητα να εκδώσουμε ηλεκτρονικό αριθμό προτεραιότητας για ταμειακή εξυπηρέτηση στη Τράπεζα. έτσι γνωρίζοντας από την εφαρμογή ποιος αριθμός εξυπηρετείται σε πραγματικό χρόνο, δεν θα περιμένουμε άσκοπα στις ουρές χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Επίσης μπορούμε να ενημερωθούμε ποιο ΑΤΜ ή Τράπεζα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο από εμάς. Μία άλλη εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να ενημερωνόμαστε με κάθε συναλλαγή για το ποσό που έχουμε χτίσει για τη δημιουργία του αφορολόγητου, ώστε να έχουμε τον έλεγχο, αποφεύγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις και επιπλέον φόρο στο εκκαθαριστικό μας.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009