Μεγάλη διάκριση για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου

Mέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε  την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 ο Εθνικός ΤΕΛΙΚΟΣ του YOUNG BUSINESS TALENTS 2017-18.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, με την συμμετοχή 75 ομάδων – εταιρειών που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση ανάμεσα σε 660 ομάδες.

Το Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, συμμετείχε στον τελικό με  δύο ομάδες.

Την ομάδα VAK με τους μαθητές ( Γλυνάτση Ευαγγελία, Βαζανέλη Καλλιόπη, Αχλαδιώτη Αφροδίτη και Μαμάκα Δημήτρη) και την ομάδα ΚΕΚΑ με τους (Πετράκη Μαρία – Νίκη, Κασσάρα Άννα, Τσουνιά Κατίνα και Ρούσσο Ιπποκράτη).

Τα αποτελέσματα για την ομάδα VAK ήσαν εκπληκτικά, αφού και στα  3 επιχειρηματικά σχέδια που κατέθεσε, κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλό της, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία που της έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η επιτυχία των μαθητών – τριών του 1ου Λυκείου Καλύμνου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαν ως αντιπάλους μεγάλα ιδιωτικά και πειραματικά σχολεία  (Αμερικανικό Κολλέγιο, Ελληνογαλλική Σχολή , Πειραματικό Μακεδονίας, Λύκειο Παπάγου κ.λ.π.).

Αξιόλογη παρουσία είχε και η ομάδα ΚΕΚΑ, αφού κατέλαβε την 4η θέση στον όμιλό της , ανάμεσα σε δύσκολους αντιπάλους.
 


Στην τελική Πανελλήνια κατάταξη οι μαθητές της ομάδας VAK κατέλαβαν την 7η θέση και την 39η οι μαθητές της ΚΕΚΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η ομάδα VAK των μαθητών της Καλύμνου συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία με τον 1ο νικητή (Αμερικανικό Κολλέγιο), αλλά υστέρησε στην παράμετρο της κερδοφορίας, κάτι που της στοίχησε στην τελική κατάταξη.
 


Πολλά- πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αλλά και στον δραστήριο εκπαιδευτικό του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, Οικονομολόγο κ. Πολυκανδριώτη Ιωάννη, ο οποίος οργάνωσε τις ομάδες αφιερώνοντας πολύ χρόνο για την προετοιμασία τους.

Πηγή: kalymnos-news.gr