Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται τον Τσίπρα οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου

Παράσταση  διαμαρτυρίας  έξω από το ξενοδοχείο Rodos Palace πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου.

Οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας αναμένουν την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο χώρο που διεξάγεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο για το Νότιο Αιγαίο ώστε να παραδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στο ψήφισμά τους θα αναφέρεται ειδικότερα:

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση με τις  αντεργατικές πολιτικές διαλύει  τις εργασιακές σχέσεις, μειώνει  τους μισθούς, μετατρέπει  τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, είναι αδιανόητο να οργανώνει επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες για να καλύψει τις ευθύνες της και να θολώσει τα νερά.

Ακόμα περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό παιδείας να απαντήσουν στα αιτήματα των ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για μόνιμους διορισμούς, για τα προβλήματα σίτισης και στέγασης των εκπαιδευτικών, για την αύξηση δαπανών για την παιδεία.

Με αυτές τις συνθήκες, τα ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  ομόφωνα αποφάσισαν να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις διαδικασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου και να μην παρευρεθούν στις εργασίες του.

 

Ζητάμε:

Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα.

Άμεση εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για να απολαμβάνουμε και εμείς στα νησιά μας, τιμές, προϊόντα και μεταφορές όπως και οι κάτοικοι της υπόλοιπης χώρας, με επιδότηση του κόστους.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στις μεταφορές, εφαρμόζεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Επαναφορά άμεσα των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ
Αύξηση δαπανών για την παιδεία.

Όχι  στις  συντάξεις στην ηλικία των 67 ετών  (πως μπορείς σε αυτή την ηλικία να προσφέρεις στους νέους)
Υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Να υπάρξει στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στα  παιδιά που την έχουν ανάγκη
Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.

Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο και 1:20 για τα  Γυμνάσια Λύκεια  για καλύτερη εκπαίδευση.

Να ξεκαθαρίσει επιτέλους το υπουργείο την θέση του για το σύστημα πρόσβασης  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για  να μπορούν  απρόσκοπτα  οι μαθητές και οι γονείς  τους, σε ένα ήρεμο περιβάλλον να ασχοληθούν με την προετοιμασία των εξετάσεων.