Ενθουσιασμένοι οι τουριστικοί πράκτορες των ΗΠΑ

Eνθουσιασμένοι δηλώνουν οι τουριστικοί πράκτορες των ΗΠΑ με την Ελλάδα, οι οποίοι τις μέρες αυτές πραγματοποιούν στην Αθήνα το κορυφαίο συνέδριό τους «ASTA Destination Expo 2018».

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία εξασφάλισε με τις επαφές της με την ASTA πέρυσι τη σημαντική αυτή διοργάνωση στη χώρα μας. Η συμμετοχή 500 και πλέον τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ, συνιστά τεράστια ευκαιρία για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην αμερικανική τουριστική αγορά.

Η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στην ομιλία της στο μεγάλο στρατηγικό άνοιγμα του υπουργείου Τουρισμού στην αμερικανική αγορά που έχει οδηγήσει σε διψήφια αύξηση των αφίξεων την τελευταία τριετία, με περισσότερους πλέον από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς επισκέπτες ετησίως και στη δυναμική ο αριθμός αυτός να ενισχυθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Τόνισε επίσης ότι αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού η προσέλκυση τουριστικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας στη χώρα μας, όπως η συγκεκριμένη, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία που εξασφάλισε η κυβέρνηση, αλλά και της πολύ δυναμικής αύξησης όλων των τουριστικών μεγεθών, που καθιστούν την Ελλάδα κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις.

Την επίσημη τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Jeοffry Pyatt, ο οποίος εξήρε την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας.
Στο ιδιαίτερα θετικό περιβάλλον για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και τη στενότερη τουριστική συνεργασία, επισήμαναν στις ομιλίες τους μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ASTA Zane Kerby και o πρόεδρος του ΔΣ της ASTA, Jay M. Ellenby.

Ο πρόεδρος της ASTA απένειμε στην κ. Κουντουρά τιμητική πλακέτα της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και την ευχαρίστησε για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση και την επιτυχία του συνεδρίου τους στην Αθήνα.

Την τελετή έναρξης πλαισίωσε μουσικά η καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας, με τη συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, και μία επιλογή τραγουδιών που αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, προκαλώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες σύνεδροι, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών περιφερειών και τουριστικών φορέων της χώρας.

Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ευρυδίκη Κουρνέτα.
Επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Γούλιος και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Βορείου Αμερικής Γκρέτα Καματερού.

Πραγματοποιήθηκε επίσης εκδήλωση φιλοξενίας των συνέδρων στο Ζάππειο με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του ΕΟΤ, η οποία περιλάμβανε παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής και προβολές των διεθνώς βραβευμένων βίντεο του ΕΟΤ με τις ομορφιές της Ελλάδας.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου ASTA Destination Expo στην Αθήνα με παρουσιάσεις για τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.