Ένα διαιτητικό λάθος κι αυτό με ελαφρυντικά στους αγώνες του σαββατοκύριακου

Ήρεμα κύλησε η προχθεσινή συγκέντρωση των διαιτητών στα γραφεία του ΣΔΠΔ, καθώς οι παρατηρητές διαιτησίας δεν είχαν παράπονο από τα όσα είδαν στα παιχνίδια του περασμένου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου. 

Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο εντοπίστηκε ουσιαστικό λάθος ήταν αυτό του γηπέδου των Μαριτσών ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Άρη, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο παρατηρητή Βασίλη Τσαγγάρη, η ανατροπή του Κούρου από τον Νικήτα, στο 15’, έγινε εντός της μεγάλης περιοχής του Άρη και όχι εκτός, όπως υπέδειξε ο κατά τα άλλα πολύ καλός διαιτητής Θωμάς Πατσιόπουλος.

Στον έμπειρο ρέφερι αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το γεγονός πως η ορατότητά του περιορίστηκε τόσο από τις θαμπές και μη διακριτές γραμμές του γηπέδου, όσο και από την αντηλιά, συνεπώς ήταν εύκολο να πέσει έξω. 

Σημειώνεται, πως παρά τις διαμαρτυρίες του Ποσειδώνα Καρπάθου, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η διαιτησία του αγώνα του με την Κατταβιά (Σπάρταλης, Μοσχάτος, Διακοφιλιππής) χαρακτηρίστηκε από τον παρατηρητή Μανώλη Στέργου ως πολύ καλή.