Με Νάξο για την πρόκριση στους σχολικούς

Στο Κερατσίνι θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα οι αγώνες καλαθοσφαίρισης για τη Β’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Λυκείων, με τους πρωταθλητές Δωδεκανήσου, σε αγόρια και κορίτσια, ν’ αντιμετωπίζουν το ΓΕΛ Νάξου. 

Συγκεκριμένα, το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (αγόρια) θ’ αγωνιστεί την Τρίτη 24 Απριλίου στις 12.00’ με τους πρωταθλητές Κυκλάδων και αντίστοιχα το ΓΕΛ Ιαλυσού (κορίτσια) την ίδια μέρα στις 13.00’. 
Σε περίπτωση νίκης, οι σχολικές ομάδες της Ρόδου θα παίξουν ξανά το πρωί της επόμενης μέρας με το νικητή που θα προκύψει από τους αγώνες ομάδων του Βορείου Αιγαίου. 

Αναλυτικά:
Πρόγραμμα Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Β’ φάσης (12ου και 13ου Ομίλου) και Γ’ φάσης υποομίλου 2β, σχολικού έτους 2017-18. 
ΑΓΟΡΙΑ
Δευτέρα 23/4  (Β’ Φάση, 12ος Όμιλος)
Σιταποθήκες (09.00’) ΓΕΛ Βροντάδου – ΓΕΛ Πυθαγορείου
Τρίτη 24/4 (Β’ Φάση)
Σιταποθήκες (09.00’) Νικητής Χίου / Σάμου – 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (12ος Ομ.)
Σιταποθήκες (12.00’) ΓΕΛ Νάξου – 1ο ΓΕΛ Ρόδου (13ος Ομ.)
Τετάρτη 25/4 (Γ’ Φάση)
Σιταποθήκες (09.00’) Νικητής Β. Αιγαίου – Νικητής Ν. Αιγαίου
Πέμπτη 26/4 (Γ’ Φάση)
Σιταποθήκες (09.00’) Νικητής Β. Αιγαίου / Ν. Αιγαίου – Νικητής Κρήτης 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Δευτέρα 23/4  (Β’ Φάση, 12ος Όμιλος)

Σιταποθήκες (10.30’) 3ο ΓΕΛ Χίου – ΓΕΛ Πυθαγορείου 
Τρίτη 24/4  (Β’ Φάση, 13ος Όμιλος)
Σιταποθήκες (10.30’) Νικητής Χίου / Σάμου – Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης
Σιταποθήκες (13.00’) ΓΕΛ Νάξου – ΓΕΛ Ιαλυσού
Τετάρτη 25/4 (Γ’ Φάση)
Σιταποθήκες (10.30’) Νικητής Β. Αιγαίου – Νικητής Ν. Αιγαίου
Πέμπτη 26/4 (Γ’ Φάση)
Σιταποθήκες (10.30’) Νικητής Β. Αιγαίου / Ν. Αιγαίου – Νικητής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχολικό πρωτάθλημα ισχύουν οι παρακάτω κανονισμοί:
1) Διάρκεια αγώνα στους εσωτερικούς αγώνες των σχολείων, στην Α’, Β’ και Γ’ Φάση (προημιτελικοί): Τέσσερις περίοδοι των οκτώ (8’) λεπτών. Μεταξύ της 1ης και 2ης περιόδου και μεταξύ της 3ης και 4ης περιόδου υπάρχουν διαλείμματα των δύο (2’) λεπτών. Μεταξύ της 2ης και 3ης περιόδου υπάρχει διάλειμμα δεκαπέντε (15’) λεπτών. 

2) Ισοπαλία – παρατάσεις:
Δίδονται παρατάσεις των πέντε (5’) λεπτών μέχρι να υπάρξει νικήτρια ομάδα. Μεταξύ 4ης περιόδου και 1ης παράτασης, όπως και πριν από κάθε τυχόν επόμενη παράταση, υπάρχει διάλειμμα δύο (2’) λεπτών.

3) Σε όλους τους αγώνες με διάρκεια τεσσάρων περιόδων των οκτώ (8’) λεπτών ισχύουν οι παρακάτω τροποποιήσεις στους διεθνείς κανονισμούς:

Α’: Τα ατομικά σφάλματα παίκτη περιορίζονται στα τέσσερα (4). Δηλαδή παίκτης που διέπραξε τέσσερα (4) σφάλματα προσωπικά ή τεχνικά θα ειδοποιείται από τον διαιτητή να εγκαταλείψει τον αγώνα. 

Β’: Τα ομαδικά σφάλματα σε μία περίοδο του αγώνα περιορίζονται και μία ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση ποινής ομαδικών σφαλμάτων μόλις διαπράξει τρία (3) ομαδικά σφάλματα σε μία περίοδο. Δηλαδή μετά το τρίτο σφάλμα τοποθετείται ο δείκτης των ομαδικών σφαλμάτων στο άκρο του τραπεζιού της Γραμματείας, πλησιέστερα προς τον πάγκο της ομάδας που το διέπραξε. Ελεύθερες βολές θα δίδονται από το τέταρτο σφάλμα.

4) Στους αγώνες ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί του αθλήματος, οι κανονισμοί πρωταθλημάτων των Ομοσπονδιών και οι ειδικές διατάξεις της προκήρυξης του ΥΠ.ΠΕ.Θ. που σε κάθε περίπτωση αντίθεσης με τους κανονισμούς αθλημάτων και πρωταθλημάτων υπερτερούν έναντι κάθε άλλης διάταξης.