Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ρόδου έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ρόδου έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ρόδου έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου αναφέρει τα εξής:

Ο δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος βρέθηκε στη Ρόδο όπου έλαβε μέρος στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, Δίκαιη Ανάπτυξη – Νότιο Αιγαίο: Ένα Αναπτυξιακό Οικοσύστημα, την 16η και 17η Απριλίου.

Ένα πρωτοπόρο συνέδριο όπου διερευνήθηκαν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική του Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ένα συνέδριο όπου είχαν το λόγο η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς του Νότιου Αιγαίου με στόχο την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Οι οχτώ συνεδρίες στις οποίες συμμετείχαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί , υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς με εκατοντάδες παρεμβάσεις μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της κοινωνίας μετέτρεψε τον μέχρι πρόσφατα τρόπο σχεδιασμού σε ένα σχεδιασμό βασισμένο στις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας και στη σύνθεση απόψεων.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, ένα αίτημα δεκαετιών όλων των νησιωτών. Για τη Νίσυρο έκανε αναφορά στην κατασκευή του λιμανιού στο Μανδράκι και είπε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

Ο Δήμαρχος την Τετάρτη 18 Απριλίου βρέθηκε στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Νισύρου. Ο δήμαρχος θα βρεθεί στην Βαρκελώνη την Παρασκευή 20 Απριλίου προσκεκλημένος του πανεπιστημίου της Καταλωνίας και την Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Απριλίου θα βρίσκεται στην Μαγιόρκα για να λάβει μέρος στις εργασίες του Διεθνούς συνεδρίου για τα Έξυπνα Νησιά.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα