Συγχαρητήρια στις  νηπιαγωγούς του 18ου Νηπιαγωγείου Ρόδου

Τα θερμά του  συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό του 18ου Νηπιαγωγείου Ρόδου και στα μικρά παιδιά για τη σημαντική τους διάκριση που κατάφερε το σχολείο τους, έδωσε χθες με ανακοίνωσή του, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας κος Νίκος Ράπτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:”Μια ακόμη επιτυχία από τις σχολικές μονάδες της Δωδεκανήσου. Αυτή τη φορά μας έκανε να αισθανθούμε περήφανοι το 18ο Νηπιαγωγείο Ρόδου, καθώς γίνεται το πρώτο νηπιαγωγείο στα Δωδεκάνησα και ένα από τα 18 νηπιαγωγεία σε πανελλήνιο επίπεδο που κατέκτησαν την ετικέτα «Σχολείο eTwinning 2018-2019», σε αναγνώριση του έργου που παράγεται στο σχολείο. Η διαδικασία αιτήσεων για την ετικέτα έγινε σε δύο φάσεις, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2017 και έληξε τον Μάρτιο του 2018.

Οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν την υποβολή αίτησης από ένα σχολείο για την απονομή αυτής της ετικέτας αφορούν στην ενεργό εμπλοκή σε έργα eTwinning και στην προηγούμενη απονομή εθνικών και ευρωπαϊκών ετικετών, συμβάλλοντας έτσι στη στρατηγική ανάπτυξη του σχολικού οργανισμού.  

Η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning στις Βρυξέλλες αναγνώρισε τη συνολική προσφορά του σχολείου και την αφοσίωσή του σε τομείς όπως, οι καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η ψηφιακή ασφάλεια των μαθητών (υπεύθυνη χρήση διαδικτύου), η συνεχής επαγγελματική εξέλιξη του εκπαιδευτικού προσωπικού και η προώθηση συνεργατικών πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών. Το 18ο Νηπιαγωγείο αναγνωρίζεται πλέον ως πρωτοπόρο σε αυτές τις περιοχές.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ετικέτα απονεμήθηκε σε 1211 σχολεία όλων των βαθμίδων, εκ των οποίων τα 86 προέρχονται από την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί του 18ου Νηπιαγωγείου Ταμβακά Ελπίδα και Σακελλάκη Νίτσα συνεργάζονται με ενθουσιασμό με συναδέλφους, ειδικούς επιστήμονες, τις οικογένειες των μαθητών και φορείς για την προαγωγή της παιδαγωγικής διαδικασίας και την επίτευξη υψηλών εκπαιδευτικών στόχων. Συγχαρητήρια σε όλες σας, συγχαρητήρια στα μικρά παιδιά και στις οικογένειές τους!”.