Έντονες διαμαρτυρίες για την κατάληψη των πεζοδρομίων της Ρόδου

Έντονη διαμαρτυρία στο δήμαρχο για τις νέες στάσεις των λεωφορείων που τοποθετούνται πάνω στα πεζοδρόμια, εμποδίζοντας τους πεζούς, εκφράζει ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Ρόδου, ζητώντας την παρέμβαση του δημάρχου.

Στη σχετική επιστολή αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι τοποθετούνται νέες «στάσεις» λεωφορείων στα πεζοδρόμια της πόλης της Ρόδου οι οποίες  όμως γίνονται «ΤΕΙΧΟΣ» στα άτομα με αναπηρία, τις μητέρες με παιδικά καροτσάκια.

Ζητούμε άμεσα την παρέμβασή σας ώστε να μην γίνονται «ΤΕΙΧΗ» για κανέναν».

Για το ίδιο θέμα εντόνως διαμαρτύρεται και η δημοτική σύμβουλος κ. Ευαγγελία Παναή, η οποία είχε θέσει το ζήτημα σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «29-3-2018 τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες. Μόλις είχαν τοποθετηθεί αυτές οι βάσεις, για τις νέες στάσεις του ΡΟΔΑ. 
 


Το ίδιο βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να προφτάσω το κακό που έβλεπα να δημιουργείται, διότι πάντα είναι σωστό να προλαμβάνουμε αντί να θεραπεύουμε, ζήτησα τον λόγο και έθεσα υπ' όψιν του Σώματος, ότι δυστυχώς, παρ' όλες τις τοποθετήσεις μου στο παρελθόν, οι βάσεις των νέων στάσεων που είχαν ήδη τοποθετηθεί από τα Κρητικά έως και την Κρεμαστή,- και τις είχα ήδη φωτογραφήσει και είχα στην διάθεση όποιου θα ήθελε να τις δει για του λόγου το αληθές,- θα ήταν επικίνδυνες και ακατάλληλες, όπως και οι παλαιότερες. 

Στο παρελθόν, τόσο μέσα στο Δημ. Συμβ. όσο και μέσα στην Οικονομική Επιτροπή, όταν είχε έρθει προς ψήφιση το θέμα των στάσεων, είχα καταψηφίσει το συγκεκριμένο σχέδιο, με την κάθετη προς το οδόστρωμα φωτεινή διαφημιστική πινακίδα, όχι μόνον ως ακαλαίσθητο, ως μη πρακτικό, χρήσιμο μόνον για τις διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και ως επικίνδυνο και για τους οδηγούς των οποίων την προσοχή αποσπά και για τους πεζούς, στους οποίους κλείνει εντελώς το πεζοδρόμιο, τους εμποδίζει το πέρασμα και τους αναγκάζει να κατέβουν στο οδόστρωμα, εκθέτοντάς τους σε πολλούς κινδύνους. Πολύ-πολύ δε περισσότερο, για τα άτομα με αναπηρικό καροτσάκι, με κινητικά προβλήματα και για τις μητέρες με τα καροτσάκια, που τους ταλαιπωρεί και καθιστά απολύτως αδύνατη τη διέλευσή τους.
 


Στην επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου λοιπόν, από την Δημοτική Αρχή και το μέλος της και πρόεδρο του ΡΟΔΑ κύριο Παρασκευά Δημήτρη, έλαβα την κατηγορηματική διαβεβαίωση, πως δεν πρέπει να ανησυχώ, διότι όπως μου ειπώθηκε, "έτσι είναι απλώς η βάση αυτών των στάσεων, και μετά, το μπροστινό μεταλλικό στήριγμα, θα κοπεί και δεν θα υπάρχει η κάθετη πινακίδα που θα κλείνει το πεζοδρόμιο"!

Με λύπη και οργή σήμερα, είδα φωτογραφίες δημοσιογραφικές, που αποδεικνύουν ότι οι διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ήταν ψευδείς, εφόσον έχουν ήδη τοποθετηθεί τα κάθετα προς το οδόστρωμα πλαίσια, τα οποία κλείνουν τα πεζοδρόμια και εμποδίζουν την διέλευση πεζών, καροτσιών κλπ.
Τα συμπεράσματα ανήκουν στον κάθε Πολίτη, για το πώς πρέπει να χαρακτηρισθεί η χρήση ψευδών διαβεβαιώσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Εκείνο που επείγει έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, είναι να προφτάσουμε ατυχήματα και να μην δημιουργούμε προβλήματα στους Ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. 
Επιβάλλεται, να καθαιρεθούν αμέσως αυτές οι απόλυτα ακατάλληλες στάσεις και να τοποθετηθούν σωστές, πρακτικές και χρήσιμες!

Ευαγγελία Παναή
Φιλόλογος - Επιχειρηματίας
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου»