Ρόδος: Ταχυδρόμησε δέμα που  είχε κοκαΐνη στον... εαυτό του!

Η υπόθεση 35χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει δέμα που περιείχε 153 γραμμάρια κοκαΐνης και το οποίο είχε στείλει ο ίδιος στον εαυτό του, εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την έφεση που είχε ασκήσει ο αλλοδαπός κατά της απόφασης που έλαβε το Σεπτέμβριο του 2016 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, με την οποία είχε κριθεί ένοχος  ως εξαρτημένος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ωστόσο χθες ο Αλβανός κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και ο ίδιος τώρα θα αναζητηθεί προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 40χρονος Ροδίτης ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δύο περιπτώσεις (οι ποσότητες των οποίων ήταν μικρές) και έτσι το δικαστήριο είχε αποφανθεί να κριθεί ένοχος αλλά ατιμώρητος.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, όπως εξακριβώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, ο 35χρονος αλλοδαπός ταξίδευε σε τακτικά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα, προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες  ταχυδρομούσε στη Ρόδο και αφού επέστρεφε στο νησί, είτε τις παραλάμβανε ο ίδιος είτε χρησιμοποιούσε άλλα άτομα, ώστε να αποφύγει τυχόν εντοπισμό του.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της σύλληψής του, αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση και είχαν θέσει σε διακριτική επιτηρήσει τις κινήσεις του, τον ακινητοποίησαν αμέσως μόλις παρέλαβε δέμα από εταιρία ταχυμεταφορών, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων:

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 153,6 γραμμαρίων
Τρία κινητά τηλέφωνα με πέντε αριθμούς σύνδεσης

Ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος και συνδυαστική επεξεργασία-αξιολόγηση στοιχείων από τα οποία προέκυψε ότι ο δράστης τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον άλλες τέσσερις παρόμοιες μεταφορές  δεμάτων και σε τρεις από αυτές οι παραλαβές έγιναν για λογαριασμό του από τον 40χρονο.

Πάντως απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, ο 35χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και συγκεκριμένα είχε πει πως βρίσκεται στην χώρα μας από το 1999 προκειμένου να δουλέψει και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά του (είναι επτά αδέλφια).

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δουλειές που έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια στην Αθήνα, εκεί όπου τον Νοέμβριο του 2014 γνώρισε έναν ιδιοκτήτη καφετέριας από τη Ρόδο και αντάλλαξαν τηλέφωνα. Όπως είπε ο 35χρονος,  καθώς έψαχνε να βρει δουλειά σε κάποιο τουριστικό νησί,  μετά από συνεννόηση με τον επιχειρηματία ήρθε το Πάσχα στη Ρόδο ώστε να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση.

Τελικά στο νησί μας ήρθε για εγκατάσταση στις 25 Ιουνίου 2015 και μερικές μέρες πριν την σύλληψή του, όπως είπε στην ανακρίτρια, αποχαιρέτησε και τους γνωστούς του μεταξύ των οποίων και έναν Βορειοηπειρώτη ο οποίος και τον έπεισε να παραλάβει από μεταφορική στη Ρόδο ένα μικρό δέμα που θα περιείχε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών προκειμένου να την παραδώσει σε άγνωστο άτομο.

Ο 35χρονος που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για υπόθεση ναρκωτικών, είχε τους ενδοιασμούς του φοβούμενος ότι θα τον εντοπίσουν, όμως ο Βορειοηπειρώτης κατάφερε να τον πείσει και του είχε δηλώσει ότι θα του έδινε και 500 ευρώ για την παραλαβή αυτή.

Ο κατηγορούμενος είπε πως όταν έφθασε στο νησί μας ενοικίασε ένα αυτοκίνητο και άρχισε να ψάχνει για σπίτι έξω από την πόλη της Ρόδου. Πράγματι βρήκε ένα και ενοικίασε στην περιοχή Κοσκινού την ημέρα που ήρθε στο νησί μας.

Με το ίδιο αυτό όχημα μετέβη και στο χωριό της Ρόδου όπου και παρέλαβε τα ναρκωτικά και βέβαια συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Δίωξης. Ο 35χρονος διευκρίνισε ωστόσο πως ήταν η πρώτη φορά που παραλάμβανε δέμα και μάλιστα επικαλέστηκε και την κατάθεση του ιδιοκτήτη του γραφείου της μεταφορικής για την ακρίβεια των ισχυρισμών του.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 35χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.