«Οι εκπαιδευτικοί στο Καστελλόριζο τοποθετήθηκαν πριν ανοίξουν τα σχολεία»

«Στο Καστελλόριζο οι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν πριν την έναρξη του σχολικού έτους».

Αυτό δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Νίκος Ράπτης, με αφορμή τα παράπονα που εκφράστηκαν στον Πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψή του στο νησί, για καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών.

«Στο Καστελλόριζο τοποθετήθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου τρεις (3) εκπαιδευτικοί για 19 παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, ενώ θα έπρεπε να τοποθετηθεί ένας, ενώ στο νηπιαγωγείο, που φοιτούν πέντε (5) νήπια και ένα (1) προνήπιο, προσελήφθησαν δύο νηπιαγωγοί, που επίσης τοποθετήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου» είπε ο κ. Ράπτης, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για τα παράπονα που ακούστηκαν.

Σημειώνεται ότι άμεση ήταν και η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, που επικοινώνησε με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, προκειμένου να ενημερωθεί εάν έχουν βάση οι καταγγελίες.

«Το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν στην τοποθέτηση καθηγητή Αγγλικών, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο – Λύκειο), όταν ο καθηγητής αρνήθηκε το διορισμό του, αλλά κι αυτό λύθηκε τον Ιανουάριο» είπε ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.