ΣΥΡΙΖΑ: «Το 13o Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου αποτελεί σημείο καμπής για τα Δωδεκάνησα»

Το 13ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Νοτίου Αιγαίου στα Δωδεκάνησα είναι πλέον γεγονός.

20 Υπουργοί, 11 Γενικοί Γραμματείς, το σύνολο των φορέων Δωδεκανήσου αλλά και σημαντικό μέρος των φορέων των Κυκλάδων συμμετείχαν σε 8 θεματικές συνεδριάσεις σε ένα πολύ παραγωγικό διήμερο. Η σύνθεση των απόψεων και των αναγκών του τόπου έφερε τη δημιουργία κοινής συνισταμένης ωφέλιμη για τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο συνολικά.

Για άλλη μια φορά, όπως και σε κάθε άλλο αντίστοιχο Περιφερειακό Συνέδριο που προηγήθηκε χρονικά, η έκδηλη ικανοποίηση των συμμετεχόντων φορέων για τα συμπεράσματα και τις εξαγγελίες είναι η προφανής απόδειξη πως είναι ωφέλιμο για την κοινωνία της Δωδεκανήσου.

Οι συμμετέχοντες βίωσαν μια γιορτή της Δημοκρατίας, όπου για πρώτη φορά η κυβέρνηση συνεργάστηκε άμεσα με την τοπική μας κοινωνία και συνέθεσαν από κοινού κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, τη συμφωνία όλων για τα επόμενα πολιτικά βήματα της περιοχής, ανεξάρτητα από πολιτικούς χρωματισμούς.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνόψισε τα συμπεράσματα του Περιφερειακού Συνεδρίου για τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο, δείχνοντας το δρόμο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των νησιών μας. Παράλληλα ανέδειξε και τα όσα έχει ήδη υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια για τη στήριξη της κοινωνίας μας.

Συνιστούμε στους αρνητές της πραγματικότητας οι οποίοι αναπαράγουν δημόσια τη μασημένη τροφή των κομμάτων τους, αν δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τα οφέλη του τόπου που και αυτοί κατοικούν μέσα από αυτή τη διαδικασία, τουλάχιστον να σιωπούν. Ακόμα περισσότερο, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο επόμενο Περιφερειακό Συνέδριο των Κυκλάδων για να δουν με τα μάτια τους πώς η Αριστερά συνθέτει το αύριο σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.