Σημαντικό συνέδριο της TUI στη Ρόδο

Σημαντικό συνέδριο της TUI στη Ρόδο

Σημαντικό συνέδριο της TUI στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 506 ΦΟΡΕΣ

Θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Απριλίου

Πολύ σημαντικό είναι το τριήμερο συνέδριο του Ομίλου της TUI που θα διεξαχθεί εδώ, στο ξενοδοχείο Ρόδος-Πάλλας, 25-27 Απριλίου και θα φέρει εδώ τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών του τουριστικού Κολοσσού.

Για το Συνέδριο αυτό, μίλησαν χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος καθώς και ο συμπατριώτης μας κ. Στέφανος Ράμπε ο οποίος είναι προϊστάμενος επιμελητείας πτήσεων και υπεύθυνος του κέντρου αυτού στο Αννόβερο για τα θέματα εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Καταρχάς, ο κ. Χατζηδιάκος εξήγησε πώς ήρθε το Συνέδριο αυτό στη Ρόδο αφού όπως είπε το φετινό παγκόσμιο συνέδριο της TUI προοριζόταν να γίνει στην Ισπανία αλλά με συντονισμένες και εύστοχες κινήσεις τόσο του κ. Ράμπε όσο και δικές του και με επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της τους έπεισαν ότι η Ρόδος είναι ο τόπος που μπορεί να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους των επιμέρους τμημάτων των αεροπορικών εταιρειών της.

Όπως είπε, δεν πρόκειται για ακόμα ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί εδώ αφού η TUI είναι ένας Κολοσσός και πέρα των 112 αεροσκαφών, διακινεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών παγκοσμίως. Ήρθαν τα στελέχη εδώ και αφού έγινε η συνεννόηση σε συνεργασία με όλες τις παραγωγικές τάξεις, είπαν τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης του Συνεδρίου.

Χθες, λοιπόν, βρέθηκαν στη Ρόδο στελέχη της TUI για την προετοιμασία του συνεδρίου το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 25, 26 και 27 Απριλίου στο ξενοδοχείο Ρόδος-Πάλλας.

Τις δύο πρώτες ημέρες είναι το τεχνοκρατικό μέρος αφού τα στελέχη θα εξετάσουν θέματα πτήσεων, αεροδρομίων και γενικά τις αεροπορικές συγκοινωνίες και στις 27 που είναι η επίσημη μέρα του Συνεδρίου έχουν προσκληθεί από το Δήμο και την TUI οι Υπουργοί Τουρισμού, Μεταφορών και εκπρόσωποι δύο άλλων Δήμων, του Ηρακλείου και της Κω, με τους οποίους η Ρόδος σχεδιάζει κοινό πρόγραμμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδιάκος, στόχος τους είναι η Ρόδος να μπει δυναμικά και πιλοτικά στον τουρισμό των 365 ημερών, κάτι που δεν θα γίνει βέβαια από τα πρώτα χρόνια, αλλά θ’ αρχίσουν να υλοποιούν βήμα-βήμα το ζητούμενο εδώ και δεκαετίες, δηλαδή την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που τώρα με τους ανταγωνιστικούς προορισμούς έχει χαθεί αυτό το πλεονέκτημα. Το ζητούμενο, δηλαδή, είναι να μπορέσουν να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα χειμερινό που θα καλύψει όχι μόνο τη Ρόδο αλλά και άλλους προορισμούς, κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για τις αεροπορικές Εταιρείες.

Ο κ. Ράμπε
Αφoύ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποστήριξη και τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου, ο κ. Ράμπε ανέφερε αρχικά ότι είναι η πρώτη φορά που θα καθίσουν να μιλήσουν σε ένα συνέδριο όλοι οι αρμόδιοι που είναι υπεύθυνοι για το μέρος του τουρισμού όσον αφορά στο πτητικό έργο.

Από εκεί και πέρα, οι συμμετέχοντες θα είναι περίπου 25-27 άτομα, από Δήμους, Περιφέρεια, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ καθώς και εξειδικευμένοι εκπρόσωποι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, την επίγεια εξυπηρέτηση των αεροδρομίων και την TUI. Σημειώνεται ότι υπάρχει η TUI Αγγλίας, η Thomson που φέτος λέγεται TUI Airways, η TUI fly Ολλανδίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και η Γαλλική Κορσιέρ.

Τους εκπροσωπούν όλους και φέτος υπολογίζουν άνω των δέκα χιλιάδων πτήσεων στην Ελλάδα, μία αύξηση δηλαδή της τάξεως του 10% σε σύγκριση με πέρυσι. Από εκεί και πέρα προσδοκούν να είναι επιτυχημένο το συνέδριο που, όπως είπε, είναι κάτι πρωτοπόρο να καθίσουν οι αρμόδιοι απ’ όλους τους τομείς να μιλήσουν για το πτητικό έργο.

Στο κλειστό, εσωτερικό, συνέδριο, θα μετάσχουν οι υπεύθυνοι όλων των αεροπορικών εταιριών, οι Διευθυντές των αεροπορικών Εταιριών και οι Διευθυντές των επιχειρησιακών, περίπου δεκαπέντε άτομα.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο κ. Ράμπε κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθεί η επιμήκυνση της σεζόν, είπε ότι όλα είναι θέμα marketing και επιχειρησιακού σχεδιασμού. Για την κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου είπε το θέμα είναι ότι έχει αναλάβει μία καινούργια εταιρία, πρέπει να της δοθεί χρόνος και πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν και με το συνέδριό τους στο οποίο θα μετάσχουν και αντιπρόσωποι και της Fraport για να έχουν μία καλύτερη συνεννόηση. Όπως επεσήμανε, όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό που είναι η αναβάθμιση των αεροδρομίων και των υπηρεσιών.

Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία είναι όλων μας για το πώς πορεύεται η Fraport αφού το ένα θέμα είναι οι υποδομές και σε ένα χρόνο οι συνθήκες δεν είναι καλύτερες, παρά τις εξαγγελίες κατά καιρούς. Ο ίδιος έχει κάνει επαφές με τους εκπροσώπους της Εταιρείας και ένας λόγος που ζήτησαν να είναι παρούσα είναι για να συζητήσουν σχετικά με τις υποδομές.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες