Έκρηξη σε σωληνώσεις ατμού στη ΔΕΗ Σορωνής

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται οι δύο ατμοηλεκτρικές μονάδες του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σορωνή, εξαιτίας βλάβης που σημειώθηκε σε μία από αυτές το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν έσπασε σωλήνας υψηλής πίεσης.
 

Σύμφωνα με  όσα έγιναν γνωστά, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός των εργαζόμενων που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε βάρδια, αλλά ωστόσο η έκρηξη θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα. 
Σημειώνεται ότι πριν από αρκετό καιρό, εξαιτίας της παλαιότητας των μηχανών και των εγκαταστάσεων, οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να γίνουν  ειδικές μετρήσεις από την αρμόδια επιστημονική υπηρεσία, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν οι σωληνώσεις αυτές ήταν ασφαλείς.  

Με απόφαση των αρμοδίων της ΔΕΗ, θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αντικατάστασης των σωληνώσεων υψηλής πίεσης των ατμοηλεκτρικών μονάδων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή και για τις δύο μονάδες, οι οποίες μέχρι τότε θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας εκτός λειτουργίας. Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ δύο έως τριών εβδομάδων.

Μέχρι τότε, οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι δεν υφίσταται ζήτημα με την επάρκεια του ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί της Ρόδου.