Ρόδος: Το χρώμα των ημιτελικών του φάιναλ φορ… έξω από το παρκέ

Ρόδος: Το χρώμα των ημιτελικών του φάιναλ φορ…  έξω από το παρκέ

Ρόδος: Το χρώμα των ημιτελικών του φάιναλ φορ… έξω από το παρκέ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 196 ΦΟΡΕΣ

Είχε πολύ καιρό να ζήσει η Ρόδος στιγμές βόλεϊ αυτού του επιπέδου.

Ωστόσο εκεί που πρέπει να επικεντρώσει κανείς σχετικά με αυτό το μεγάλο γεγονός του νησιού μας, ήταν η παρουσία του κόσμου στο Κλειστό της Καλλιθέας και τα όσα διαδραματίσθηκαν στις εξέδρες του.

Ο κ. Βασιλειάδης μπορεί να έβγαλε οδηγία απαγορεύοντας την μετακίνηση των φιλάθλων στη Ρόδο, αλλά με παρόντες τους τέσσερις πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας στο φάιναλ φόρ του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι τέτοιο φάνταζε αδύνατο να μην συμβεί…

Δεν έγινε οργανωμένα αλλά… μεμονωμενα… Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν συγκεντρωθεί σε ένα χώρο του Κλειστού, επιτηρούμενοι στενά από τις Αστυνομικές δυνάμεις και από πολύ νωρίς φώναζαν υπέρ του Ολυμπιακού και… κατά των υπολοίπων, «ποδοσφαιροποιόντας» μάλιστα πολλές φορές τις εκδηλώσεις τους, ενώ σε κάποια στιγμή ο κ. Γεροθόδωρος διέκοψε το ματς, για να δοθεί η εντολή στον εκφωνητή της διοργάνωσης να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις από το μικρόφωνο για να σταματήσουν τα υβριστικά και εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν…

Η στάση των φίλων του Ολυμπιακού τώρα, που κάποιες στιγμές λεκτικά στα όρια της βίας (πρέπει να τονισθεί αυτό) επέδρασε αρνητικά στο υπόλοιπο κομμάτι του κόσμου στο Κλειστό. Σε κάθε πόντο, η καλή ενέργεια των παικτών του ΠΑΟΚ, γινόταν χαμός από χειροκροτήματα και φωνές.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα, πώς τα δυο πλαϊνά τμήματα των εξεδρών δεν δόθηκαν στον κόσμο μετά από εντολή της Αστυνομίας. Μάλιστα στην μία απ αυτές τις εξέδρες, μπροστά και με θέα το γήπεδο κάθισαν οι εκπρόσωποι του Τύπου, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τα γεγονότα.

Πολύς επώνυμος κόσμος βρέθηκε στην πλευρά των VIP
Πολύς επώνυμος κόσμος βρέθηκε στην πλευρά των VIP


Σε ό,τι αφορά τον πρώτο ημιτελικό ξεκίνησε με 20΄καθυστέρηση, εξαιτίας της θέλησης του ΠΑΟΚ να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο, για την παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού στο γήπεδο, παρά την απόφαση Βασιλειάδη. Σημειωτέον πώς με την ίδια καθυστέρηση οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ προσήλθαν και στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης στο Δημαρχιακό μέγαρο. Πιο συγκεκριμένα:

Οι παίκτες των δύο ομάδων, συνέχισαν το ζέσταμα αρκετή ώρα μετά από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα (17:00), όσο περίμεναν αποτέλεσμα στις διαβουλεύσεις των παραγόντων των συλλόγων, του πρώτου διαιτητή Νώντα Γεροθόδωρου και της αστυνομίας.

Μάλιστα, περίπου ένα τέταρτο μετά από τις 17:00, ο αντιπρόεδρος του "δικεφάλου του βορρά", Κώστας Παϊσιάδης, απείλησε ότι θα πάρει την ομάδα και θα φύγει, αν συνεχιστούν τα υβριστικά συνθήματα από την κερκίδα εναντίον του ΠΑΟΚ.

Μετά από την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο μεταξύ πάγκου και κερκίδας, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πείστηκαν να καταθέσουν τα δελτία και το έκαναν εμπρόθεσμα, στις 17:13, δύο λεπτά πριν από την προθεσμία για να μην ακυρωθεί η ομάδα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΤΕ και νυν περιφερειακός σύμβουλος καθοδηγούσε τον Βασίλη  Υψηλάντη και τον Μιχάλη Μπαριανάκη στα μονοπάτια του βόλεϊ
Ο πρώην πρόεδρος της ΤΕ και νυν περιφερειακός σύμβουλος καθοδηγούσε τον Βασίλη Υψηλάντη και τον Μιχάλη Μπαριανάκη στα μονοπάτια του βόλεϊ


Με το τέλος του πρώτου ημιτελικού, έκαναν την εμφάνιση τους δεκάδες φίλοι του Παναθηναϊκού που κάθισαν στην απέναντι από εκείνη την πλευρά που βρέθηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού πλευρά, τραγουδώντας καθ όλη την διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή και πανηγυρίζοντας τις καλές στιγμές της ομάδας. Έφυγαν φυσικά στο τέλος πικραμένοι και αυτοί μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Παναθηναϊκού.

Εκείνοι που πανηγύρισαν στο τέλος ήσαν οι λιγοστοί φίλοι του Ηρακλή, που ακολούθησαν τον σύλλογο τους μέχρι τη Ρόδο, εμψύχωναν τους παίκτες του Ηρακλή ακόμα κι όταν έχαναν με 2-0 σετ από τον Παναθηναϊκό και ζήτησαν από την ομάδα τους το Κύπελλο στον Σαλωνικιώτικο τελικό …απόντος του Ολυμπιακού…

Αξίζει να σημειωθεί πως στους αγώνες του φάϊναλ φόρ, υπήρξε και Ροδίτικη συμμετοχή. Η διαιτητής μας Μαίρη Παπαδούλη με σημαντική εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, ήταν στη γραμματεία των αγώνων και η βοήθεια της ήταν πολύ μεγάλη στο να καταγράψει στα φύλλα αγώνα τα γεγονότα των δυο ημιτελικών.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί ήσαν οι φίλοι του βόλεϊ που χαιρέτησαν το Γιώργο Πετρέα του Ολυμπιακού ο οποίος το 2007 βρέθηκε με την ομάδα των Island Games που έγιναν στο νησί μας στην τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Δήμαρχος Ροδίων Φώτης Χατζηδιάκος βρέθηκε με την συντροφιά του  στον χώρο των επισήμων
Ο Δήμαρχος Ροδίων Φώτης Χατζηδιάκος βρέθηκε με την συντροφιά του στον χώρο των επισήμων

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο