Φάιναλ Φορ Ρόδου: Πήρε εύκολα το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ! (φωτορεπορτάζ)

Φάιναλ Φορ Ρόδου: Πήρε εύκολα το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ! (φωτορεπορτάζ)

Φάιναλ Φορ Ρόδου: Πήρε εύκολα το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ! (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 431 ΦΟΡΕΣ

Ο τελικός του final four του Κλειστού της Καλλιθέας ανέδειξε μεγάλο νικητή και τροπαιούχο τον ΠΑΟΚ και μάλιστα σχετικά εύκολα.

Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι επικράτησε του Ηρακλή στον τελικό με 3-0 και πανηγύρισε δικαία την κατάκτηση του τροπαίου σε ένα ματς με πολλές διαφορές.

Ο ΠΑΟΚ είχε σαν αιχμή του δόρατος τον Βούλγαρο Ουτσίκωφ, ενώ αντίθετα ο Ηρακλής έχασε ένα βασικό του όπλο εξαιτίας τραυματισμού από το α΄σετ τον Αρμενάκη ο οποίος παρά τις προσπάθειες των γιατρών της ομαδας του δεν μπόρεσε να επανέλθει. Από το 11-10 του α΄σετ ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα.

Το α΄ σετ ξεκίνησε με τις ομάδες να πηγαίνουν σχεδόν μαζί στο σκορ μέχρι και δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Ηρακλής από το 11-10 του σετ όμως, έχασε τον Αρμενάκη , σημαντική απώλεια για τους φιναλίστ. Ετσι ο ΠΑΟΚ πήρε το σετ με 25-18 σε 31΄.

Στο β΄ σετ ο Ηρακλής αντέδρασε και προηγήθηκε 9-7. Τα μπλοκ του ΠΑΟΚ και ένας άσσος του Βάλκιερς έφεραν τον «δικέφαλο» στο +2 (11-9) με την διαφορα να πηγαίνει ακόμα και στο 20-12 Το σετ έκλεισε εύκολα για τον ΠΑΟΚ με 25-16 σε 24΄

Ο ΠΑΟΚ με τον αέρα του 2-0 και έχοντας απέναντι του τον Ηρακλή χωρίς ψυχολογία, κέρδισε και το τρίτο σετ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου, με 25-18 σε 26΄.

Τα σετ 25-18 σε 31΄25-16 σε 24΄και 25-18 σε 26΄

Διαιτητές του τελικού ήσαν οι κ.κ. Γεωργουλέας και Θεμελής.

Οι ομάδες:

ΠΑΟΚ (Ρίτσι): Βάλκιερς 3 , Κουμεντάκης 9 , Γκιόν 12 , Ουτσίκοφ 23 , Πελεκούδας 8 , Τακουρίδης 6 Κωνσταντινίδης (λ, 20% υπ.), Σαφράνοβιτς, Στίγγας,

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Αρμενάκης 3 , Εφραιμίδης 9 , Μούχλιας 6 , Προύσαλης, Σμαραγδής 8 , Φέργκιουσον 2 Μπαμπαλιούτας (λ, 54% υπ.), Τζιουμάκας 4 Μπουράκης , Σκαρλατίδης, Φωτιάδης.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Πριν αλλά και μετά τον τελικό έγιναν πολλές βραβεύσεις τόσο από την ΕΟΠΕ όσο και από τον διοργανωτή Δήμο Ροδίων. Πιο αναλυτικά:

-Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ αλλά και οι Διαιτητές βράβευσαν τον διαιτητή Γιώργο Γεωργουλέα ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό δράση.

-Βραβεύτηκαν επίσης οι διεθνείς μας Ολυμπιονίκες Μάριος Γκιούρδας και Νίκος Ρουμελιώτης για την προσφορά τους στο βόλεϊ.

-Η ΕΟΠΕ τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Στέφανο Κυριαζή

-Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος τίμησε από την πλευρά του τους αρχηγούς των ομάδων του τελικού.

-Τιμήθηκαν επίσης από την ΕΟΠΕ η κ. Δήμητρα Χαριτίδου και ο κ. Χρήστος Συλλας όπως και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΠ Θεόδωρος Δεληγιαννάκης.

-MVP του αγώνα αναδείχτηκε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης του ΠΑΟΚ και παρέλαβε το βραβείο του από τον ειδικό γραμματέα της ΕΟΠΕ κ. Κυριακίδη.

-Τις απονομές στον Ηρακλή έκαναν ο γεν. γραμματέας της ΕΟΠΕ κ. Νεκτάριος Χαλβατζής και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής.

-Τα μετάλλια στους Κυπελλούχους Ελλάδας ,έδωσαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός .

-Το Κύπελλο στον πρωταθλητή απένειμε ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Φώτης Χατζηδιάκος μέσα σε αποθέωση.

Διαβάστε ακόμη

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!

Νικητής με απίστευτο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ρόδου ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ

Γ' Εθνική: Μεγάλο παιχνίδι στ’ Αφάντου