Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Όταν σωπαίνει το φως»

Η συγγραφέας Δήμητρα Παπαναστασοπούλου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, η Άνεμος εκδοτική και το βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, διοργανώνουν την παρουσίαση του μυθιστορήματος της συγγραφέως με τίτλο «Όταν σωπαίνει το φως».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιάννης Νιωτάκης, Πρόεδρος Αδελφότητας Κρητών Ρόδου Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, Στέλλα Αναστασιάδη, Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Μαρία Μανιώτη. Τη μουσική θα επιμεληθεί ο καθηγητής μουσικής Γιώργος Παραγιός. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 19:30, στην αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στη βενετοκρατούμενη Κρήτη του 16ου αιώνα μια σειρά φόνων συνταράσσει την περιοχή του Αμαρίου, ενώ οι Τούρκοι πυρπολούν το γειτονικό Ρέθυμνο. Ο σκληρός τοπικός άρχοντας του Αμαρίου δολοφονείται. Ο δυνατός έρωτας και ο γάμος του νέου Βενετού διοικητή του Ρεθύμνου με τη χήρα αρχόντισσα γίνεται αφορμή ενός μεγάλου ταξιδιού στην ονειρική κοσμοκρατόρισσα Βενετία της εποχής.

O πλούτος και η δύναμη της ανώτατης τάξης της Γαληνοτάτης ξετυλίγονται, παρασύρουν τον αναγνώστη, τον παίρνουν μαζί τους στις διασκεδάσεις, στις υπαίθριες γιορτές, στο καρναβάλι, τον ξεναγούν στο παλάτσο του δόγη. Η επιστροφή στην Κρήτη φέρνει κι άλλη, αμέτρητη ευτυχία, αλλά δεν κρατάει πολύ· σκευωρίες, τρομακτικά μυστικά, επανεμφάνιση παλιών βεντετών και νέα φονικά δημιουργούν ένα αβάσταχτο, ανατριχιαστικό τοπίο.

Ο διοικητής, ένας νέος που έχει γεράσει ξαφνικά, θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εφιάλτες και θα κληθεί να συνεχίσει τη ζωή του συντριμμένος, έχοντας ζήσει σε ελάχιστο χρόνο όσα ένας άτυχος άνθρωπος σε μια ολόκληρη ζωή.

Ένα μυθιστόρημα δυνατό, βίαιο, σκληρό και τρυφερό· μια γραφή συναρπαστική και καθηλωτική· μια ιστορία χωρίς κάθαρση που συγκλονίζει μέχρι την τελευταία λέξη.