Ρόδος: Αθώος κρίθηκε 47χρονος για αποπλάνηση παιδιών

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 47χρονος που κατηγορούνταν για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή και ασέλγεια μεταξύ συγγενών.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για τη διάπραξη του αδικήματος σε βάρος ενός παιδιού (κατηγορούνταν συνολικά για δύο παιδιά), ωστόσο το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νίκου Κυριακού τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς τον αθώο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, απολογούμενος ο 47χρονος όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται αλλά ισχυρίστηκε πως όλα σχεδιάστηκαν από την πρώην σύζυγό του.
«Το έκαναν για να με εξευτελίσουν» είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο 47χρονος, ο οποίος επεσήμανε ότι είχε σχέσεις με τα παιδιά του όπως κάθε πατέρας, ότι τα αγαπάει, είναι λογικός, προστατευτικός, τα νοιάζεται και ενδιαφέρεται για αυτά.

«Δεν είμαι αυτός που κατηγορούμαι αλλά ένας πατέρας φυσιολογικός, ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πράγματα στη ζωή του. Κάνω έναν αγώνα για να σφίξω τα παιδιά μου στην αγκαλιά μου που μου τα άρπαξαν με αυτό τον τρόπο και αυτή τη στιγμή ζω με αυτό τον πόνο».

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος πατέρας φέρονταν να ασέλγησε στα παιδιά του, όπως κατήγγειλε στις διωκτικές αρχές η πρώην σύζυγός του,  με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Σε βάρος του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο 47χρονος από την πρώτη στιγμή αρνούνταν τα όσα του καταλογίζονται και απέδιδε τις κατηγορίες ότι έγιναν από την πρώην σύζυγό του για λόγους εκδίκησης.
Τελικά χθες αθωώθηκε από το δικαστήριο.