Καταδικάστηκαν Πακιστανοί για ληστεία συμπατριώτη τους

Συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τρεις αλλοδαποί από το Πακιστάν,  οι οποίοι χτύπησαν συμπατριώτη τους με ξύλα και λοστό προκειμένου να του αφαιρέσουν 500 ευρώ!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια στην Κω και καταγγέλθηκε στην αστυνομία από τον παθόντα, παίρνοντας έτσι το δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι τρεις Πακιστανοί δράστες χθες δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου,  ωστόσο δικάστηκαν ωσεί παρόντες και μάλιστα κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 6 το απόγευμα στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 στη περιοχή Λάμπη της Κω,  όπου οι τρεις δράστες εντόπισαν τον Πακιστανό και ασκώντας σωματική βία του αφαίρεσαν τα 500 ευρώ τα οποία μόλις είχε πάρει ως πληρωμή για την εργασία του. Συγκεκριμένα,  οι αλλοδαποί δράστες χτύπησαν με λοστό ο ένας και ξύλα και λακτίσματα οι άλλοι δύο τον συμπατριώτη τους έως ότου του πήραν τα χρήματα.

Σημειώνεται πως οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί και πλέον σε βάρος τους εκκρεμεί και η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου που λήφθηκε χθες.