Δύο πρωτιές για τη Φωτεινή Νικήτα στο ΟΑΚΑ

Επέστρεψε η αποστολή του Έλαφου από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που έγινε από τις 20 έως τις 22 Απριλίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας.

Αρκετές ήταν οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα, δυνατές οι «μάχες» και οι νικητές που πήραν τα μετάλλια στο… νήμα, σε μια διοργάνωση από τις λίγες, κατά την οποία στις εκεί εγκαταστάσεις είχε αρκετό κόσμο, για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες όλων των αθλητών.

Ο  Έλαφος συμμετείχε με πέντε αθλητές και τρεις συνοδούς, που πραγματικά έδωσαν όλοι μαζί τον καλύτερο τους εαυτό για μια πολύ επιτυχημένη αποστολή. Κορυφαία όλων η Φωτεινή Νικήτα, η οποία δείχνει παρά πολύ δυνατή και βελτιωμένη, σπάζοντας τα προσωπικά της ρεκόρ ώστε να κατακτήσει δύο φανέλες πρωταθλήτριας Ελλάδος στα 200μ. και στα 500μ. Νεανίδων. 

Παρόλα αυτά ήταν άτυχη στο σκρατς, καθώς μια στροφή πριν τον τερματισμό συγκρούστηκε με τη διπλανή της στον αγώνα αθλήτρια και είχε πτώση που έτσι της στέρησε άλλη μια πρωτιά.

Στο κεϊρίν που το έτρεξε για πρώτη φορά ως νεανίδα ήταν δεύτερη με διαφορά μόνο με μισό λάστιχο από την πρώτη.

Ο  Εμμανουήλ Ζαννακης στην κατηγορία εφήβων συμμετείχε στο σκρατς, στα προκριματικά και τον τελικό, καταλαμβάνοντας την 9η θέση, ενώ στους πόντους ήταν 11ος.  

Ο Εμμανουήλ Κατσαράς στα 200μ. και τα 500μ. πήρε την 11η θέση, αλλά ήταν 16οςστο ατομικό πουρσουιτ. Από κει και πέρα, ο Νίκος Βαρνάβας, στην πρώτη του συμμετοχή στην πίστα της Αθήνας, είχε καλά πλασαρίσματα.

Συγκεκριμένα, στο σκρατς πήρε την 15η θέση, την 28η στα 500μ. και την 43η στα 200μ.
Στο ομνιουμ, ο Αιμιλιανός Κελεπέρας τα κατάφερε καλά στην πρώτη του συμμετοχή σε αυτό το δύσκολο αγώνισμα που αποτελείται από τέσσερα επιμέρους πολύ απαιτητικά, όπως το σκρατς, το τέμπο, τον αποκλεισμό και τους πόντους.

Ο αθλητής του Έλαφου πήρε την 19η θέση ανάμεσα σε 24 αθλητές. Συνοδοί της ομάδος ήταν ο προπονητής Κυριακός Κελεπέρας, η Άννικα Κελεπέρα και η Ευαγγελία Μανιά, ενώ η διοίκηση του συλλόγου και οι συμμετέχοντες θέλουν να ευχαριστήσουν το χορηγό του, το κατάστημα wheel bike shop, για την παροχή ποδηλατικού εξοπλισμού που βοήθησε στην επιτυχία.