Σήμερα η τελετή  έναρξης του  Beach Taekwondo

Στο νησί μας, έχουν φτάσει ήδη οι πρώτες αποστολές από το εξωτερικό, για το World Taekwondo Beach Championship, που θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου.
Οι ξένοι αθλητές έκαναν τις πρώτες προπονήσεις στο Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης, που θα χρησιμοποιείται ως χώρος προετοιμασίας και περιμένουν με αγωνία την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τάεκβοντο Παραλίας αφού αναμένεται και φέτος να προσφέρει συναρπαστικό θέαμα.
Μετά την επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, νέες χώρες δήλωσαν συμμετοχή, όπως η Αγγλία, το Κονγκό, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα ως και το Σάββατο, με το πρόγραμμα να είναι μεταξύ 13.00 – 17:00 για σήμερα και την Πέμπτη και 13:00 – 18:00 για Παρασκευή και Σάββατο. Η Τελετή Έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει σήμερα στις 19:00, στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στη Μεσαιωνική Τάφρο.
Είναι χαρακτηριστικό σχετικά με την παραπάνω εκδήλωση, ότι θα παρελάσουν και τα παιδιά από τον Αθλητικό Σύλλογο Τaekwondo Ρόδου, που θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλες μορφές του αθλήματος.

Οι αθλητές από τις 18 χώρες που εκπροσωπούνται στο World Taekwondo Beach Championships μαζί με τους 20 διαιτητές, θα συναντηθούν στην Πύλη Ελευθερίας και θα παρελάσουν μέσα στην Παλιά Πόλη ως το Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ,με πρώτη την ομάδα της Νότιας Κορέας και τελευταία της Ελλάδας, προσφέροντας πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες.

Η κορυφαία στιγμή, όμως, θα είναι η επίδειξη που θα πραγματοποιήσει η Demo Team, η ομάδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταέκβοντο που αποτελείται από κορυφαίους αθλητές και θα προσφέρουν μοναδικές εικόνες με επίδειξη υψηλής τεχνικής τάεκβοντο!

Στην Τελετή θα είναι όλες οι τοπικές αρχές, όπως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Νωρίτερα, από τις 13:00 θα έχουν ξεκινήσει οι αγώνες με τα προκριματικά και θα συνεχιστούν την Πέμπτη μεταξύ 13.00 – 17:00 και από τις 13:00 ως τις 18:00 για Παρασκευή και Σάββατο, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.

Το World Taekwondo Beach Championships γίνεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τaekwondo αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τaekwondo, τη διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της εταιρείας Sports Traveler 76.

Όπως και πέρυσι, Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος θα είναι η Daedo International, η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει την καινοτομία στο taekwondo.

Επίσης τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν τη διοργάνωση, η VIPS Cars παρέχοντας αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, τα Coffee Island, η BAΠ B. Κούγιος ΑΒΕΕ με νερά, ψυγεία και ομπρέλες, η Παναγιωτάς Α.Ε, η Garden με τα αντηλιακά της, η Pane di Capo, η Gem Travel που είναι συνεργάτης ταξιδιωτικών, το Casino Rhodes και ο Α.Σ Τaekwondo Ρόδου.