Σε σένα μιλάω ανθρωπάκο…

Σε σένα μιλάω ανθρωπάκο…

Σε σένα μιλάω ανθρωπάκο…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 489 ΦΟΡΕΣ

Tης Νάντιας Σαρρή


« Ανθρωπάκο λες κουταμάρες… Και με τέτοιες κουταμάρες, συγκροτείς ένοπλες συμμορίες που σκοτώνουν δέκα εκατομμύρια ανθρώπους επειδή είναι Εβραίοι κι ας μην ξέρεις να μου πεις τι είναι ο Εβραίος.

Όταν αποκαλείς κάποιον «Εβραίο», αισθάνεσαι ανώτερος. Αισθάνεσαι ανώτερος, επειδή νιώθεις κατώτερος. Νιώθεις κατώτερος, επειδή εκείνο που θέλεις να εξοντώσεις στους ανθρώπους που αποκαλείς Εβραίους, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Και τούτο είναι απλά ένα δείγμα του τι είσαι στ’ αλήθεια, ανθρωπάκο. Όταν αποκαλείς κάποιον περιφρονητικά «Εβραίο», η αίσθηση της μηδαμινότητάς σου ξαλαφρώνει.

Και λες και είσαι αντιπρόσωπος κάποιας ανώτερης δύναμης επί της γης, ανέλαβες να αποφασίζεις ποιος είναι και ποιος δεν είναι Εβραίος. Αμφισβητώ το δικαίωμά σου να το κρίνεις αυτό, είτε είσαι τιποτένιος Άριος, είτε τιποτένιος Εβραίος. Μόνο εγώ έχω το δικαίωμα να πω τι είμαι. Είμαι βιολογικός και πολιτισμικός μιγάς κι είμαι περήφανος γι’ αυτό, ούτε σωβινιστής όπως εσύ, ασήμαντε φασίστα, όποια κι αν είναι η εθνικότητά σου, η φυλή και η τάξη σου».

Σήμερα άλλαξες την όψη σου ανθρωπάκο, αλλά εξακολουθείς να είσαι ίδιος και απαράλλαχτος. Δεν μισείς πια τους Εβραίους και κοιτάς το σπίτι και την δουλίτσα σου. Κάνεις τον σταυρό σου πριν το φαγητό, αφού έχεις επικαλεστεί τα θεία στο αυτοκίνητο αφού συνήθως μετά το δουλειά πέφτεις σε μποτιλιάρισμα ή τις Κυριακές που πας στο γήπεδο με το γιο σου. Κι αν κάποιος σε ρωτήσει , πως είναι δυνατόν να βρίζεις έτσι μπροστά σε μικρό παιδί, εσύ ανθρωπάκο απαντάς όλο καμάρι, πως έτσι πρέπει να μαθαίνουν τα αγόρια από μικρά , αλλιώς γίνονται πούστηδες και καταλήγουν σε κανένα νεροχύτη να πλένουν πιάτα.

Εκτός από το γήπεδο όμως, την τιμητική σου έχεις ανθρωπάκο και στις εκλογές. Τότε βάζεις τα καλά σου και πηγαίνεις γεμάτος εθνική υπερηφάνεια να κάνεις το χρέος σου με τρεις λέξεις να στριφογυρνούν συνεχώς στο μυαλό σου «ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Βέβαια σέβεσαι μονάχα τη δική σου πατρίδα, τη δική σου θρησκεία και την δική σου οικογένεια. Αλλά να μου πεις υπάρχει κι άλλη πατρίδα στον κόσμο σαν τη δική σου; Από το φιλότιμο, μέχρι τη δημοκρατία, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη κι ένα σωρό άλλους αρχαίους που ακριβώς δεν θυμάσαι τι λένε, αλλά είσαι σίγουρος πως σαν τη δική σου ιστορία κανένας στον κόσμο.

Όσο για την θρησκεία, αυτή ειδικά στις μέρες μας κινδυνεύει, όπως είχε διακηρύξει και στο παρελθόν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος «κινδυνεύει απ’ όλα αυτά τα στίφη των ισλαμιστών, τα οποία εκβιαστικά αποστέλλονται στην πατρίδα μας για να την αλλοιώσουν και να την κατακτήσουν». Κι όλα αυτά για ποιόν τα κάνεις στο φινάλε θα αγανακτήσεις ανθρωπάκο. Για το καλό της οικογένειάς σου και για τα φουκαριάρικα τα παιδιά σου. Παιδιά σοβαρά και μετρημένα που κοιτάνε τη δουλίτσα τους. Όχι σαν τον τεμπέλη το γιο του γείτονα, που όλο σε πορείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα πάει ο ανεπρόκοπος.

Ο ανθέλληνας, που δεν ντρέπεται να μιλάει για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κουβαλήθηκαν στα νησιά μας και βρώμησαν τον τόπο και δεν μπορούν να έρθουν τουρίστες να βγάλουμε κι εμείς οι νοικοκυραίοι κανένα φράγκο. Κι όχι εσύ φυσικά ανθρωπάκο δεν τα κάνεις όλα αυτά για το δικό σου το καλό, άλλωστε δίνεις δουλειά σε τόσα νέα και άνεργα παιδιά. Βέβαια μαύρη εργασία, χωρίς ασφάλιση και με απλήρωτες τις υπερωρίες αλλά είπαμε έχεις κι εσύ παιδιά να σπουδάσεις. Τουριστικά ή οικονομικά τα χεις όλα κανονισμένα ανθρωπακο, ώστε να τα βολέψεις στην επιχείρηση και να γίνουν σαν κι εσένα.

Ευυπόληπτοι πολίτες με γραβάτα ή ταγιέρ που θα μιλάνε για δημοκρατία και θα εννοούν δικτατορία, θα μιλούν για λευτεριά και θα εννοούν σκλαβιά, θα μιλούν για ανθρωπιά και θα είναι απάνθρωποι, θα μιλούν για ανεκτικότητα και να είναι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές. Ρατσιστές που θα φορούν το μανδύα του πατριώτη και θα στήνουν προβοκατόρικες φιέστες πετώντας πέτρες, φωτοβολίες και δακρυγόνα σε παιδιά, γυναίκες και αμάχους. Στοχοποιώντας για τις επιλογές και την εξαθλίωση τους τον πρόσφυγα, τον ομοφυλόφιλο, τον ανάπηρο. Στοχοποιώντας εμένα. Στοχοποιώντας εσένα …

Υ.Γ Τα παιδιά σου σκέφτομαι ανθρωπάκο. Όταν συλλογιέμαι πως τα βασανίζεις για να τα κάνεις «φυσιολογικά» σαν εσένα…

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B