Εκπλήρωσε το «Τάμα» του ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Το ετήσιο «Τάμα» τους εκπλήρωσαν τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου με τη διοργάνωση του ομώνυμου αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου.
 
Ο αγώνας ΤΑΜΑ 2018 είχε προορισμό τον Πανορμίτη, προστάτη των ναυτικών, και στο πλαίσιό του πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός σκαφών και ιστιοπλόων, μπροστά από τη Μονή του Πανορμίτη το πρωί της Κυριακής.
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρωί του Σαββάτου στις 11:00 πμ δόθηκε η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας από την περιοχή «Κάτω Πέτρες» Ρόδου. Η ένταση του ανέμου προσέγγιζε του 16 με 18 κόμβους από βόρεια – βορειοανατολική διεύθυνση και πολλά σκάφη ξεκίνησαν με μειωμένη ιστιοφορία. 

Ο τερματισμός του αγώνα ήταν στην είσοδο του όρμου του Πανορμίτη αλλά στην πορεία, η διεύθυνση του ανέμου μεταβλήθηκε προοδευτικά σε βορειοδυτική – δυτική. Επίσης η ένταση είχε αυξομειώσεις και πολλά ήταν τα σκάφη που έκαναν πολλές αλλαγές στην ιστιοφορία τους μέχρι τελικά να τερματίσουν νωρίς το απόγευμα.

Την κανονιά του πρώτου αγώνα της χρονιάς πήρε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά μαζί με την πρώτη θέση στην κλάση Α, ακολουθούμενο από το ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη τον Κώστα Ιμσιρίδη που πήρε τη δεύτερη θέση και το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Σταύρα που ήταν τρίτο.

Στην Κλάση Β την πρώτη θέση πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, τη δεύτερη το Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα και την τρίτη θέση το ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη.
 
Το πρωί της Κυριακής, μετά τον αγιασμό, τα σκάφη οδηγήθηκαν από την Επιτροπή Αγώνα στο ακρωτήριο Πάτος, έξω από τον Όρμο του Πανορμίτη και στις 12:30 δόθηκε η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας με προορισμό τη Ρόδο.

Τα σκάφη εκκίνησαν στα πρίμα με τα μπαλόνια τους καθώς ο άνεμος έπνεε από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση περίπου 10 με 12 κόμβους. Ο στόλος χωρίστηκε στα δυο, με άλλους κυβερνήτες να επιλέγουν να κινηθούν νότια των Σεσκλιών και τους υπόλοιπους να διέρχονται μέσα από τον δίαυλο Σεσκλιών - Σύμης.

Ο άνεμος στα τελευταία μίλια και κοντά στη Ρόδο αυξήθηκε ελαφρά και τα σκάφη άρχισαν να τερματίζουν στην περιοχή του Ενυδρείου λίγο μετά τις 15:00 προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή. Στην κλάση Α τα σκάφη ESTELLA, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ πήραν και πάλι την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως. Στην κλάση Β το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ζευγάρωσε τις νίκες, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ήταν δεύτερο και το ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ με κυβερνήτη τον Γιώργο Ματθαίο πήρε την τρίτη θέση.
 
Στην κλάση Α η γενική κατάταξη του διήμερου αγώνα είναι η παρακάτω:
ΘΕΣΗ       ΣΚΑΦΟΣ       ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
1             ESTELLA       ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ
2             APOLLON       ΚΩΣΤΑΣ ΙΜΣΙΡΙΔΗΣ
3             PANORMITIS  ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΑΣ
4             ARMIDA          ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
5             BLUE SHARK  ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ
6             THETIS I          ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
7             APOLLON        ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΛΗΒΑΝΗΣ
8             NEFELI             ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗΣ
 
Στην κλάση Β η γενική κατάταξη είναι η παρακάτω:
ΘΕΣΗ       ΣΚΑΦΟΣ          ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
1             MOUSMOULO   ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΝΑΚΗΣ
2             KALIMERA         ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΔΗΣ
3             O PANORMITIS  ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΡΑΚΑΣ
4             MOURMOURA   ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
5             NIKOLAOS         ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
6             ALOUSTINA      ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
7             TUCACU          ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΑ
 
Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα του Συλλόγου είναι ο αγώνας ΟΡΤΣΑ – ΠΡΙΜΑ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαΐου.