Δράσεις σε όλο το νησί στο πλαίσιο  του Let’s do it Greece 2018

Κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στις δράσεις του Let’s do it Greece 2018, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη απηύθυνε χτες ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της κοινότητας.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις στην πόλη της Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 του μήνα και όχι την Κυριακή 29 Απριλίου όπως σε όλη τη χώρα, καθώς εκείνη τη μέρα διεξάγεται ο μαραθώνιος της Ρόδου.  
«Εμείς έχουμε δύο δράσεις, η πρώτη θα γίνει στην πλατεία Λεωνίδα Ροδίου στη μεσαιωνική πόλη όπου είχε γίνει και πέρσι. Η είσοδος είναι από το θέατρο Μελίνα Μερκούρη αριστερά. Στις 11 θα είναι μαζί μας κάτοικοι της πόλης,  εθελοντές , το σώμα των αεροπροσκόπων κλπ.

Η δεύτερη δράση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο φούρνο στα Κρητικά με καθαρισμό και όχι στο ενυδρείο γιατί εκεί η περιοχή είναι σε καλύτερη κατάσταση. 
Θα καθαριστούν οι γύρω περιοχές μέχρι τη 1 το μεσημέρι που θα ολοκληρωθούν οι δράσεις. Και στα Κρητικά θα βρίσκονται εθελοντές, δημότες, και ναυτοπρόσκοποι αλλά και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει» δήλωσε ο κ. Παγκάς τονίζοντας ότι η δημοτική κοινότητα, η υπηρεσία πρασίνου και περιβάλλοντος καθώς και καθαριότητας ανταποκρίθηκαν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ενώ από τη συλλογή των σκουπιδιών κάποια θα ανακυκλωθούν.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 28 Απριλίου
> Καθαρισμός και εξωραϊσμός της πλατείας Λεωνίδου του Ροδίου

Καθαρισμός και εξωραϊσμός της πλατείας Λεωνίδου του Ροδίου από το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ρόδου, την Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και εθελοντές.
Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Π. Πόλης "Κολώνα" στις 10:30 π.μ

> Καθαρισμός παραλίας στα Κρητικά
Καθαρισμός και εξωραϊσμός της παραλίας στα Κρητικά από το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρόδου, την Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και εθελοντές.
Σημείο Συνάντησης: φούρνος στα Κρητικά στις 11:00 π.μ

Κυριακή 29 Απριλίου
> Καθαρισμός και εξωραϊσμός της τοπικής κοινότητας Αρνίθας

Η Τοπική Κοινότητα Αρνίθας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νεολαίας Αρνίθας "Ο Άγιος Φιλήμων" και πολίτες, εθελοντές, διοργανώνει καθαρισμό και εξωραϊσμό της τοπικής κοινότητας Αρνίθας.
Συνάντηση: Πλατεία Αρνίθας στις 10:00 π.μ

> Καθαρισμός και εξωραϊσμός της τοπικής κοινότητας Ιστρίου
Η τοπική κοινότητα Ιστρίου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Ιστρίου "Άγιος Μερκούριος" και πολίτες, εθελοντές διοργανώσει δράση καθαρισμού και εξωραϊσμού της τοπικής κοινότητας Ιστρίου
Συνάντηση: Τοπική Κοινότητα Ιστρίου στις 11:00 π.μ

> Καθαρισμός και εξωραϊσμός της τοπικής κοινότητας Λαέρμων
Συλλογή απορριμάτων, καθαρισμός του χωριού σε πλατείες, δρόμους, εισόδους καθώς και αποψίλωση - καθαρισμός σε παρτέρια, πάρκο και μικρά δρομάκια με την βοήθεια όλων των εθελοντών σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Λαέρμων.
Συνάντηση: Γραφείο κοινότητας Λαέρμων στις 11:00 π.μ

> Καθαρισμός και εξωραϊσμός της τοπικής κοινότητας Αγίου Ισιδώρου
Η τοπική κοινότητα Αγίου Ισιδώρου σε συνεργασία με εθελοντές διοργανώνει δράση καθαρισμού και εξωραϊσμού της τοπικής κοινότητας Αγίου Ισιδώρου
Συνάντηση: Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου στις 10:00 π.μ

> Καθαρισμός και εξωραϊσμός Δημοτικού Σχολείου Έμπωνα
Δημοτικό σχολείο Έμπωνας - συνεργαζόμενοι φορείς: περιφερειακό φυτώριο νοτίου αιγαίου, 3ο σύστημα ανιχνευτών προσκόπων παραδεισίου, σύλλογος γονέων & κηδεμόνων, δημοτική ενότητα Ατταβύρου, εθελοντές.
Καθαρισμός Αύλειου χώρου, τοποθέτηση κάδων, άσπρισμα, άσπρισμα υπαρχόντων δέντρων, κάδος κομποστοποίησης- διαδικασία κομποστοποίησης, κατασκευή θερμοκηπίου, φύτευση οπωροφόρων δέντρων
Συνάντηση: Δημοτικό Σχολείο Έμπωνας στις 10:00 π.μ

> Καθαρισμός και εξωραϊσμός του κοινόχρηστου χώρου στην είσοδο του κρατικού αερολιμένα Ρόδου
Η τοπική κοινότητα Παραδεισίου σε συνεργασία με συστήματα προσκόπων, αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους και απλούς πολίτες διοργανώνει δράση καθαρισμού και εξωραϊσμού του κοινόχρηστου χώρου στην είσοδο του αεροδρομίου Ρόδου.
Συνάντηση: Εκκλησάκι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις 09:00 π.μ

> Ανάπλαση Παιδικής Χαράς Παραλίας Ιαλυσού (Πλατεία Ράπτη)
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού για άλλη μία χρόνια δρουν μαζί για τον τόπο τους. Έλα και εσύ, φόρεσε το καλύτερο σου χαμόγελο, σήκωσε μανίκια και ετοιμάσου για μία παρέμβαση αλλαγής.
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ράπτη (Παιδική Χαρά Παραλίας Ιαλυσού) στις 11:30 π.μ

> Καθαρισμός και εξωραϊσμός αύλειου χώρου παιδικού σταθμού Παστίδας
Η τοπική κοινότητα παστίδας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Καμάρι διοργανώνουν δράση καθαρισμού και εξωραϊσμού του αύλειου χώρου του παιδικού Σταθμού Παστίδας.
Σημείο Συνάντησης: Κοινοτικό κατάστημα παστιδας στις 09:30 π.μ

> Καθαρισμός και εξωραϊσμός νηπιαγωγείου και πολιτιστικού κέντρου Παστίδας
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου παστίδας σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών παστίδας, την τοπική κοινότητα παστίδας και εθελοντές διοργανώνουν δράση καθαρισμού και εξωραϊσμού του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου Παστίδας, του πολιτιστικού κέντρου παστίδας και σε άλλους χώρους τις τοπικής κοινότητας.
Σημείο Συνάντησης: Κοινοτικό κατάστημα παστιδας στις 09:30 π.μ