Μαθήματα στην Κάρπαθο  για τις παραδοσιακές μακαρούνες

Ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον το σεμινάριο «Παραδοσιακών Αρτοσκευασμάτων» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου και συνεχίζεται με επιτυχία. 

Το σεμινάριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου με προγράμματα του «ΚΕΚ Γεννηματάς» και σε αυτό συμμετέχουν πάνω από 30 άτομα. Ήδη τα πρώτα μαθήματα αφορούσαν τις παραδοσιακές μακαρούνες και θα ακολουθήσουν η παρασκευή της Καρπάθικης κουλούρας, του κουσουμά, των κουλουριών με σουσάμι, των κουλουριών γάλακτος κ.λ.π.

Τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου έγινε παρασκευή μακαρούνων μέρος των οποίων οι συμμετέχοντες τις έβρασαν και τις γεύτηκαν με τσίκνωμα ενώ οι υπόλοιπες μπήκαν στην κατάψυξη προκειμένου να προσφερθούν με τα άλλα παρασκευάσματα την ημέρα της απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης όλων των τμημάτων των σεμιναρίων, σε όσους συμμετείχαν σε αυτά.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι προγραμματίζεται μία επίσκεψη στην Όλυμπο και το Διαφάνι προκειμένου να γίνει σε παραδοσιακό φούρνο το ψήσιμο των κουλούρων και των ψωμιών.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και το σεμινάριο αγγειοπλαστικής στο χώρο του Επαρχείου για το οποίο επίσης υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.