Καταδίκη για τραυματισμό ξενοδοχοϋπαλλήλου

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 43χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο ξενοδοχείου καθώς και στον 50χρονο  διευθυντή αυτού, οι οποίοι κατηγορούνταν για τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου τους κατά την ώρα της εργασίας του!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2010 σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής μας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη και να χρειαστεί να υποβληθεί και σε εγχείριση ο μαθητευόμενος που απασχολούνταν εκεί κάνοντας την πρακτική του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες δεν φρόντισαν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο ασανσέρ που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά αντικειμένων από το ισόγειο στην υπόγεια κουζίνα και έτσι όταν ο μαθητής που έκανε την πρακτική του εκεί επιχείρησε να μπει στον ανελκυστήρα με την πλάτη τραβώντας μαζί του και το τροχήλατο καρότσι με τα σκεύη, έπεσε από ύψος 4 μέτρων στο κενό και τραυματίστηκε.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα τον Σεπτέμβριο του 2016 και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, ποινή στην οποία άσκησαν έφεση.
Έτσι χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη τους έκρινε ένοχους με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών στον καθένα.