«Φανταστικό διήμερο στο κλειστό της Καλλιθέας»

Μέσω της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου, έγινε ο απολογισμός ουσιαστικά του Final Four Κυπέλλου βόλεϊ στο κλειστό της Καλλιθέας το διήμερο 22-23 Απριλίου.

Παρών ήταν ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής, ο διευθυντής του οργανισμού, Θεόδωρος Θεοδώρου, ο πρόεδρος της ΤΕ-ΕΟΠΕ Δωδεκανήσου, Στάθης Μαθιουδάκης και ο αντιπρόεδρός της, Νίκος Κουκιάς.

Ο Στάθης Μαθιουδάκης αναφέρθηκε στο σύντομο χρονικό διάστημα κατά το οποίο κινήθηκε η οργανωτική επιτροπή για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση και τη συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ. Στάθηκε επίσης στη σημασία της ως προς την αδειοδότηση του κλειστού της Καλλιθέας αλλά και το φανταστικό διήμερο που βίωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στις εκεί εγκαταστάσεις. Σημαντικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΤΕ-ΕΟΠΕ Δωδεκανήσου, ήταν και το κλίμα εντός γηπέδου με παιδιά και γονείς σε αγώνες που βλέπουμε σπάνια στο νησί μας.

Από κει και πέρα, ο Νίκος Κουκιάς επισήμανε το πόσο είναι δυνατόν να συμβάλλει αυτή η διοργάνωση και το «μαγικό διήμερο» στην ανάπτυξη του τοπικού βόλεϊ, αφού μπορεί πια να γίνει πόλος έλξης και να μην απορροφάει… ό,τι περισσεύει από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ της περιοχής. Αυτό ήταν μια καλή ευκαιρία η Ρόδος να γίνει γνωστή για το βόλεϊ της και ν’ ασχοληθούν περισσότερα παιδιά πρωτογενώς με το άθλημα. Ευχαρίστησε τον Στέφανο Κυριαζή για τη συμβολή του στην επιτυχία τονίζοντας πως για το κλειστό της Καλλιθέας πρέπει να υπάρχει αδειοδοτημένο για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Στη συνέχεια ο Νίκος Κουκιάς αναφέρθηκε, εκπροσωπώντας και το Φοίνικα, στο κλειστό της Κρεμαστής που χρησιμοποιεί ως έδρα του. Μάλιστα έθιξε το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια καταστρέφονται, με τη βροχή να στάζει από την οροφή το χειμώνα και το παρκέ να έχει ήδη αλλοιωθεί.

Είχε μάλιστα στην κατοχή του έγγραφο με κωδικό από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για κονδύλι 200.000 ευρώ σχετικά με τις εργασίες στο κλειστό της Κρεμαστής κι εξέφρασε τον φόβο του, πως με τις παρούσες συνθήκες, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γίνει κάτι. Χαρακτήρισε μάλιστα το έργο εγκλωβισμένο ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον Δήμο. Χρειάζεται, κατέληξε, πολιτική βούληση, ώστε να μην καταστραφεί τουλάχιστον ολοσχερώς το παρκέ.

Ο Θεόδωρος Θεοδώρου έμεινε περισσότερο στη συνεργασία όλων όσοι ήταν στην οργανωτική επιτροπή, για να γίνει το πιο πετυχημένο Final Four των τελευταίων ετών στην Καλλιθέα. Οι κατάμεστες κερκίδες, πάντα σε αθλητικό πλαίσιο, ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ προς όφελος της νεολαίας, για να μην ασχολείται με δραστηριότητες, που δεν είναι προς το συμφέρον της. Σχετικώς με το κλειστό της Κρεμαστής, δήλωσε πως στον ΔΟΠΑΡ είναι γνωστή η κατάσταση του και θα γίνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε να δοθεί το κονδύλι της συντήρησης. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στο μέλλον θα μπορεί η Ρόδος να φιλοξενήσει περισσότερες διοργανώσεις ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου.

Ξεκινώντας με την αναφορά του Νίκου Κουκιά για το κλειστό της Κρεμαστής, ο Στέφανος Κυριαζής στάθηκε στην διαβαθμιδική σύμβαση ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο από την 21η Σεπτεμβρίου του 2017 και δεσμεύτηκε ο ίδιος να προχωρήσει στις κινήσεις εκείνες ώστε να φανεί πού έχει κωλύσει το έργο, προκειμένου να δοθεί λύση. Όσον αφορά στο Final Four, δήλωσε πως το χρονικό περιθώριο των 25 ημερών ήταν πολύ μικρό για την οργάνωσή του από τον ΔΟΠΑΡ, κατ’ αρχάς όσον αφορά στην αδειοδότηση αλλά και την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν κάτι πρωτόγνωρο για δημόσιο φορέα, γι’ αυτό ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν προς την επιτυχία. Στην τοποθέτησή του σχετικώς με το ατυχές περιστατικό της παρουσίας φίλων του Ολυμπιακού με διακριτικά και την καθυστέρηση 25 λεπτών στην έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τόνισε πως οι προσκλήσεις δόθηκαν σύμφωνα με τις εντολές της ΕΟΠΕ και της Αστυνομίας, μακριά, φυσικά, από οπαδικά κριτήρια. Όταν μάλιστα υπήρξε η διαμαρτυρία από πλευράς του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ο ΔΟΠΑΡ ήταν εκεί και φρόντισε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μάλιστα ο Στέφανος Κυριαζής, παρέπεμψε στην ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για τη διοργάνωση με τα συγχαρητήρια για τη φιλοξενία, μακριά από… ποδοσφαιρικές πρακτικές. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ έκανε αναφορά στις μεγάλες διοργανώσεις της Ρόδου αυτό το διάστημα όπως το Γκραν Πρι και ο ποδηλατικός Γύρος Ρόδου, το Final Four, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Tae Kwon Do, ο Μαραθώνιος, τα extreme games και οι αγώνες αυτοκινήτου.

Όλοι όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του Final Four στη Ρόδο:
- BLUE STAR FERRIES
- EVITA  MARE  HOTEL
- ΘΕΜΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
- ΞΥΛΟΣΟΦΙΑ  ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ  ΣΤΑΘΗΣ

- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΟΥΚΙΑΣ
- BEYOND  group  ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΡΑMPATZH
- ΙΒΙΣΚΟΣ –ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
- ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΜΥΛΩΝΑΣ
- PANE DI CAPO
- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑ ΡΟΔΟΥ
- ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΣΑΠΗΣ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
-

ΣΑΒΒΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
- ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
- ΔΙΑΚΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
- ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
- ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

- ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ Κ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
- ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ)
- ΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ(ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ)
- ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΗΩΡΑΚΗΣ
- Ε.Κ.Α.Β
- EUROMEDICA
- ΔΕΡΜΑΕ
- ΔΕΥΑΡ

- Ο.Τ.Ε
- ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
- ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
- ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
- ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΤΕΡΨΙΧΩΡΗΣ ,ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
- D .J ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
- ΖΑΙΡΗΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ
- Διεύθυνση καθαριότητας Δήμου  Ρόδου
- Τροχαίο υλικού  Δήμου  Ρόδου
- ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΣ
- ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ

- ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ DANCE PROJECT
- ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΚΙΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
- ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΟΠΑΡ
- ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ
- ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ FINAL 4
- ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΟΠΑΡ

- ΧΑΡΙΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ       ΔΟΠΑΡ
- ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΔΟΠΑΡ
- ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Κ.Φ.Α ΔΟΠΑΡ
- ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Κ.Φ.Α ΔΟΠΑΡ
- ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Κ.Φ.Α ΔΟΠΑΡ

- ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΟΠΑΡ
- ΚΟΝΤΑΡΖΟΓΛΟΥ ΔΗΝΗΤΡΗΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΟΠΑΡ
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΙΝΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΟΠΑΡ
- ΦΩΤΑΡΑ ΜΕΝΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΟΠΑΡ

- ΗΛΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΠΑΡ
- ΓΙΟΡΔΑΜΝΗ ΚΙΚΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
- ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΣΤΑΘΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ
- ΚΟΥΚΚΟΥ ΒΑΣΩ, Τ.Ε. ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ
- ΚΟΥΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Τ.Ε. ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ

- ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
- ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ε.Ρ.Τ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
- ΦΩΤΑΡΑ ΜΕΝΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΟΠΑΡ
- ΗΛΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΠΑΡ
- ΓΙΟΡΔΑΜΝΗ ΚΙΚΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

- ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΣΤΑΘΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ
- ΚΟΥΚΚΟΥ ΒΑΣΩ , Τ.Ε. ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ
- ΚΟΥΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Τ.Ε. ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ
- ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
- ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,  Ε.Ρ.Τ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ