Έτσι γίνονται οι διαμαρτυρίες

Επειδή εδώ στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα έχουμε μάθει να εκφράζουμε τις διαμαρτυρίες μας με “εξυπνάδες” μέσω  facebook ή στην καλύτερη περίπτωση κατόπιν εορτής, ας παραδειγματιστούμε από τη  Λέσβο.

Όπως ανακοινώθηκε, την ημέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη Λέσβο (για το αναπτυξιακό συνέδριο) αποφασίστηκε να γίνει Παλλεσβιακή απεργία και συλλαλητήριο, από το συντονιστικό των φορέων της Λέσβου με βασικό αίτημα τη  μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

To συντονιστικό των φορέων που παραχώρησε συνέντευξη Tύπου χθες, αποφάσισε ακόμα να μη συμμετέχει στα πάνελ των συζητήσεων στο πλαίσιο του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση για το Βόρειο Αιγαίο και κάλεσε το δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.

Όπως είπε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς,  “η περιφέρεια είναι συνδιοργανωτής στο συνέδριο αυτό και το συντονιστικό των φορέων ζητά τόσο από την περιφερειάρχη όσο και από τον δήμαρχο να μη δεχτούν να μιλήσουν” ενώ κάλεσε και τους φορείς από την Χίο αλλά και τη Σάμο να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.