Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι που απολύθηκαν από τον Δήμο Ρόδου

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι που απολύθηκαν από τον Δήμο Ρόδου

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι που απολύθηκαν από τον Δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 573 ΦΟΡΕΣ

Τη συνέχιση του αγώνα τους για να γίνει νομοθετική ρύθμιση και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ανακοίνωσαν, προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα οι οποίοι, ως γνωστόν, απολύθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος των εργαζομένων κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο Σώμα ενώ οι ίδιοι οι απολυμένοι συμβασιούχοι παρέστησαν και δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπό τους ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα τους για να γίνει νομοθετική ρύθμιση.

Όλο το δημοτικό συμβούλιο στάθηκε αλληλέγγυο στο αίτημά τους και οι επικεφαλής των παρατάξεων μίλησαν υποστηρικτικά για τους ανθρώπους αυτούς.

Ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος είπε ότι θα θέσει το θέμα στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στο Σύρο και θύμισε αυτό που είχε πει ότι το 2016, στη μεγάλη κρίση που πέρασε ο Δήμος με την αστοχία στον διαγωνισμό για τον ιδιώτη στην καθαριότητα, οι άνθρωποι αυτή «έβαλαν πλάτη».

Δεν παρέλειψε, επίσης, ν’ αναφέρει ότι όλοι όσοι παρέτειναν τις συμβάσεις τους έχουν ευθύνη γι’ αυτό το κοινωνικό θέμα που δημιουργήθηκε και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα τους παράσχει όποια υποστήριξη επιθυμούν. Τοποθετήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, ο οποίος μίλησε για τον «παραλογισμό του Κράτους» και χαρακτήρισε ανέντιμο το γεγονός να έχει αυτούς τους ανθρώπους για τρία οκτάμηνα και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο Δήμος Ρόδου είναι ξεκάθαρος ότι τους χρειάζεται για συμπλήρωμα αφού με το άνοιγμα της σεζόν η Διεύθυνση αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας που τοποθετήθηκαν στη συνέχεια συμφώνησαν ότι θα πρέπει ο Δήμος να ασκήσει πιέσεις και να απαιτήσει να γίνει νομοθετική ρύθμιση ενώ ο Αντιπρόεδρος του δ.σ. κ. Στέργος Στάγκας τόνισε ότι τα δικαστήρια δεν θα τους δικαιώσουν εκτός και αν γίνει κάτι πανελλαδικά.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο