Σκοποβολή: Με το πιστόλι στο στόχο…

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρόδου (ΣΚ.Ο.Ρ.), διοργανώνει, τον διεθνούς ενδιαφέροντος αγώνα Πρακτικής Σκοποβολής με την ονομασία: ‘’Mediterranean Extreme Open 2018’’ που θα πραγματοποιηθεί από  Παρασκευή 4 έως Κυριακή 6 Μαΐου, στο σκοπευτήριο του Κάτω Καλαμώνα. Παράλληλα με τον παραπάνω αγώνα διοργανώνεται  και ο Πρωταθληματικός Αγώνας της Γ΄ Ζώνης επιπέδου Level III  του Ελληνικού Πρωταθλήματος, ο οποίος είναι ένας από τους τέσσερις αγώνες που αναδεικνύουν τους πρωταθλητές Ελλάδος στις διάφορες κατηγορίες της Πρακτικής Σκοποβολής από το Σάββατο  5  Μαΐου.  

Η πρωτοβουλία αυτή είναι συνυφασμένη με τη διαρκή δραστηριότητα του Σκοπευτικού Ομίλου Ρόδου, αφού, ως γνωστόν  έχει συνδιοργανώσει το 2011 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικής σκοποβολής με 1250 συμμετοχές από 64 χώρες  και πάνω από 3000 αφίξεις από όλο τον κόσμο, το 2012 τον τρίτο Διεθνή Αγώνα της σειράς Triple Crown με συμμετοχές από όλη την Ευρώπη και άλλους  πανελληνίους αγώνες με αντίστοιχες πολυπληθείς συμμετοχές, καθώς επίσης και τον περσινό επιτυχημένο αγώνα ‘’Mediterranean Extreme Open 2017’’.

Σχετικά με τον φετινό αγώνα,  υπάρχουν άνω των 200 αιτήσεις συμμετοχής  αθλητών με ικανό αριθμό συνοδών, από χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ, τον καναδά, τη Νότιο Αφρική, το Κουβέιτ καθώς  και συμμετοχές από την Ελλάδα. Σκοπός του «ΣΚΟΡ» είναι η διοργάνωση ενός υψηλού επιπέδου αγώνα με συμμετοχή παγκοσμίων και Ευρωπαίων  πρωταθλητών καθώς και διακεκριμένης δυνατότητος ομάδων  από το χώρο της Πρακτικής Σκοποβολής (I.P.S.C.).

Ο σκοπευτικός όμιλοςτου νησιού μας  καθιερώνοντας τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα σε ετήσια βάση, καθιστά  τη Ρόδο και το σκοπευτήριο του Καλαμώνα  διεθνές σημείο αναφοράς  της Πρακτικής Σκοποβολής. Η δράση του αυτή, είναι απόλυτα εφικτή, αφού υπάρχει η καλή εμπειρία και τεχνογνωσία  του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2011 και των υπόλοιπων μεγάλων αγωνιστικών  διοργανώσεων που έχει έως σήμερα  αναλάβει.

Σκοπός του είναι αυτός ο αγώνας από την επόμενη περίοδο  να διοργανώνεται το μήνα Απρίλιο, έτσι ώστε να ενισχυθεί  η τουριστική δραστηριότητα του νησιού μας σε μία περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας και μάλιστα  με αθλητές αρκετά υψηλού οικονομικού επιπέδου, αφού η σκοποβολή προσελκύει αυτού του επιπέδου αθλητές και συγχρόνως ευελπιστείται ότι κατ’  έτος θα πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές των αθλητών,  οι οποίοι από την πολυήμερη διαμονή τους, αυτών και των συνοδών τους, θα ενισχύουν την τοπική οικονομία.    

Μέσα στα πλαίσια οργάνωσης αυτών των δραστηριοτήτων ο «ΣΚΟΡ» ευχαριστεί για την αμέριστη και ένθερμη τους  υποστήριξη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, την 95 ΑΔΤΕ και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Απώτερος στόχος του Ομίλου είναι η διεκδίκηση και ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πρακτικής Σκοποβολής για το 2021, μιας διοργάνωσης η οποία θα έχει περί τους  1000 συμμετέχοντες  με μεγάλο αριθμό  συνοδών.

Τέλος ο «ΣΚΟΡ» προσκαλεί  όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Πρακτικής Σκοποβολής να παρακολουθήσουν τους αγώνες από Παρασκευή 4 Μαΐου  έως Κυριακή 6 Μαΐου από τις 09:30  έως τις 17:00  σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον, με τη σημείωση ότι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους γυαλιά ηλίου και καπέλο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε και να επικοινωνείτε μέσω της ιστοσελίδας μας (www.skor.gr) και της ιστοσελίδας του αγώνα  (http://meo2018.skor.gr).