Οι αθλητικές ομοσπονδίες εμπιστεύονται την Περιφέρεια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου και ο Νίκος Νικολής ως εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού με αφορμή την πετυχημένη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ρόδου αλλά και τη φιλοξενία γενικώς από την Περιφέρεια σημαντικών αθλητικών γεγονότων διεθνούς βεληνεκούς. 

Ο Νίκος Νικολής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παγκόσμιες ομοσπονδίες εμπιστεύονται πια το Νότιο Αιγαίο γι’ αγώνες μέσα από στοχευμένες δράσεις ώστε η περιφέρεια μας να είναι για τα καλά στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. 

Στόχος πια, σύμφωνα με τον Νίκο Νικολή, είναι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους όσοι δουλεύουν προς αυτόν τον σκοπό. Στην περιοχή μας έρχονται για δεύτερη και τρίτη φορά διοργανώσεις, συνέχισε. Την πρώτη ήταν οι Περιφέρεια που πλησίασε τις ομοσπονδίες αλλά τις άλλες δύο έγινε το αντίθετο με το σωστό σχεδιασμό και προετοιμασία. Υπάρχει σχέδιο, όραμα ώστε με σοβαρή δουλειά και τις κατάλληλες επαφές να συνεχίσουν να επωφελούνται πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού από τη φιλοξενία των αγώνων στα νησιά μας, κατέληξε. 

Η Μαριέττα Παπαβασιλείου σημείωσε την πρόοδο από το 2014 έως και σήμερα προκειμένου ο Μαραθώνιος Ρόδου να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, κάτι που αποτελεί επίτευγμα αφού όλα ξεκίνησαν από το μηδέν. Οι ομοσπονδίες εμπιστεύονται την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γιατί ό, τι υπόσχεται το πραγματοποιεί, συνέχισε. Μάλιστα κλείνοντας τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εκατοντάδες εθελοντές για την επιτυχία αλλά και οι χορηγοί των αγώνων.