Τα παιδιά πήραν τα κοσμήματα χωρίς να τα αντιληφθούμε!

«Τα κοσμήματα τα πήραν τα παιδιά μας χωρίς να το αντιληφθούμε»! Αυτό δήλωσαν απολογούμενοι στην ανακρίτρια χθες, οι τέσσερις Σκανδιναβοί που συνελήφθησαν για τα 20 ζευγάρια σκουλαρίκια που κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από κοσμηματοπωλείο της Ρόδου!

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 500 ευρώ έκαστος.
Πιο συγκεκριμένα, ο 46χρονος Σουηδός, η 24χρονη συμπατριώτισσά του, ο 24χρονος Φινλανδός και η 31χρονη από τη Σλοβακία συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Αγγέλα Καρακατσάνη, Παναγιώτα Θανασιά, Βασίλη Λόγγο και Χαράλαμπο Μαρινάκη προσήχθησαν χθες το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία της κλοπής από άτομα που ενώθηκαν για να την διαπράξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως τα ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα και προφανώς κάποια στιγμή καθώς έπαιζαν, τα πήραν. Οι ίδιοι είπαν πως μάλιστα δεν το αντιλήφθηκαν αμέσως, αφού μία κρίση άσματος που είχε ένα από τα παιδιά τους έκανε να φύγουν βιαστικά από το κοσμηματοπωλείο και εντέλει να συλληφθούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο να καταβάλουν εγγύηση 500 ευρώ ο καθένας τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 5 το απόγευμα όταν ο 46χρονος Σουηδός πήγε σε ταχυφαγείο στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο. Περίπου 45 λεπτά αργότερα όλη η παρέα των αλλοδαπών μετέβη σε κοσμηματοπωλείο της πόλης μας και μπήκε μέσα με την πρόφαση ότι ήθελε να αγοράσει κοσμήματα.

Τελικά αφαίρεσαν από το ράφι ξεκλείδωτης βιτρίνας 20 ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια αξίας 5000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που τους αντιλήφθηκε άμεσα, έτρεξε πίσω τους για να τους σταματήσει και τότε οι τέσσερις αλλοδαποί που είχαν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό τους το κατεύθυναν κατά πάνω του με σκοπό να τον τραυματίσουν!
Τελικά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν όχι όμως για πολύ, αφού το βράδυ της ίδιας ημέρας (27 Απριλίου 2018) πήγαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, από όπου θα αναχωρούσαν για τις πατρίδες τους.

Καθώς όμως το περιστατικό είχε καταγγελθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, είχε ήδη γίνει η σχετική έρευνα και βάσει των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί οι δράστες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Ευχαριστίες στην αστυνομία
Πάντως ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου με ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όσους εργάζονται στην Ασφάλεια Ρόδου και ειδικότερα σε όσους βοήθησαν στην άμεση σύλληψη των δραστών που αφαίρεσαν αντικείμενα από το κατάστημά του.