Τα νησιά μας προορισμός για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις

Στη συμβολή των μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, αναφέρθηκε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου μαζί με τον εντεταλμένο αθλητισμού κ. Νίκο Νικολή.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον θετικό απολογισμό που έκαναν για τον μαραθώνιο της Ρόδου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (βλ. αθλητικές στήλες), καταρχήν, ο κ. Νικολής ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στην Περιφέρεια παγκόσμιες Ομοσπονδίες για τη διοργάνωση εκδηλώσεών τους στην περιοχή μας. 
«Τα μικρά και ανούσια πανηγύρια έλαβαν τέλος και τη θέση τους πήραν μεγάλοι, διεθνείς, καταξιωμένοι, αγώνες», δήλωσε ο ίδιος και είπε ακόμη: «Με σχέδιο, όραμα, χρηματοδότηση, σοβαρή δουλειά, πολλές ώρες και επιλεκτικές δημόσιες σχέσεις, καταφέραμε να καθιερώσουμε τη Ρόδο και τα νησιά μας ως έναν διεθνή προορισμό».

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι  η Περιφερειακή Αρχή το 2014 υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια και όλα τα νησιά της θα γίνουν ένας μεγάλος αθλητικός προορισμός και σήμερα αυτό έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Και είπε, μεταξύ άλλων:

«Αυτή τη στιγμή, η Περιφέρεια θεωρείται ότι είναι ένας προορισμός που μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις μπορούν να εμπιστευτούν, μεγάλες Ομοσπονδίες μπορούν να έρθουν και να βρουν εδώ έναν συνεργάτη έτσι ώστε να μπορέσουν να στήσουν εδώ τους μεγάλους τους αγώνες».

Ερωτηθείσα, στη συνέχεια, για το κατά πόσον οι διοργανώσεις αυτές ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας, είπε: «Στόχος όλων των εκδηλώσεων, και του πολιτισμού και του αθλητισμού, είναι ο τουρισμός. Μέσα από τον τουρισμό ζούμε, οπότε οτιδήποτε κάνουμε, έχουμε στο μυαλό μας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο τουρισμός των νησιών μας για να βοηθήσει τον κόσμο και την οικονομία του τόπου μας».

Όπως είπε, το 2014 που ξεκίνησαν είχαν πει να βάλουν αθλητικές οργανώσεις στις αρχές και τέλος κάθε σεζόν με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Αυτό το έχουν κάνει και συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε κάθε χρόνο να είναι και καλύτεροι.
Κλείνοντας, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι έχουν πετύχει πάρα πολλά πράγματα και το επόμενο βήμα είναι ο πολιτισμός όπου και εκεί θα έχουν πολλές εκπλήξεις.