Απολογήθηκαν τρία άτομα για την υπόθεση ναρκωτικών

Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί το Σεπτέμβριο του 2017 στον Αρχάγγελο, απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια Ρόδου.

Πρόκειται για 46χρονο κάτοικο Αφάντου και δύο κατοίκους Αρχαγγέλου ηλικίας 49 και 40 ετών, οι οποίοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 49χρονος και ο 40χρονος που κατηγορούνται ότι έπαιρναν ναρκωτικά από 58χρονο συγκατηγορούμενό τους, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή αρνήθηκαν πως έχουν την παραμικρή σχέση με ναρκωτικά. Οι ίδιοι παραδέχτηκαν πως γνωρίζονται με τον 58χρονο από τον οποίο έπαιρναν στα τακτά χρονικά διαστήματα μικρές ποσότητες καπνού για τσιγάρα που εκείνος έφερνε από Βουλγαρία αφορολόγητα και έτσι το κόστος ήταν μικρό. Όμως ουδεμία σχέση δήλωσαν πως έχουν με ναρκωτικά.

Αλλά και ο 46χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως η σχέση που τον συνέδεε με τον συγκατηγορούμενό του ήταν καθαρά επαγγελματική και είχε να κάνει με την παραλαβή τουριστών και σε καμία περίπτωση με ναρκωτικά.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, καθώς κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φαίνεται να είχαν «πάρε – δώσε» με το κύκλωμα που διακινούσε τα ναρκωτικά.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κύκλωμα ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2017. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν 7 συνολικά μέλη, τα οποία φέρονται να ανήκουν σε πολυμελές κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη της Ρόδου, τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, αγοράς-κατοχής-αποθήκευσης-μεταφοράς-πώλησης-καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εκβίασης, κλοπής, αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράνομης οπλοκατοχής κ.α.. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 συνελήφθησαν έξι ημεδαποί ηλικίας 29, 29, 43, 50 και 57 ετών, καθώς και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας. Οι συλληφθέντες μαζί με δυο ακόμη συνεργούς τους (έναν 60χρονο ημεδαπό και έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας) αποτελούσαν τον πυρήνα δυο εγκληματικών οργανώσεων.

Επιπλέον, στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι άλλα -271- άτομα, τα στοιχειά των περισσοτέρων από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί.