Χειροπέδες σε παρέα αθίγγανων που επιτέθηκαν σε διερχόμενο και τον λήστεψαν

Εξιχνιάστηκαν χθες (1 Μαΐου 2018), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ληστεία και τρεις περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ρόδου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 18, 18 και 19 ετών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων δυο συνεργών τους ηλικίας 17 και 20 ετών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της ληστείας και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ομαδικά και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά ανέπτυξαν την εξής εγκληματική δραστηριότητα:

Την 22.04.2018 απογευματινές ώρες παραβίασαν αποθήκη με σκοπό την κλοπή μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε φορτηγά οχήματα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Την 30.04.2018 απογευματινές ώρες παραβίασαν εμπορική επιχείρηση και αφαίρεσαν μηχάνημα κλιματισμού.

Την 01.05.2018 πρώτες πρωινές ώρες επιτέθηκαν σε ημεδαπό και με τη χρήση βίας του αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα. Στη συνέχεια αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, από άλλο σημείο της πόλης και χρησιμοποιώντας την υπέστησαν τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό.

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.