Ξεκίνησε το ξεκαλούπωμα της νέας γέφυρας Αφάντου

Ξεκίνησε το ξεκαλούπωμα της νέας γέφυρας Αφάντου

Ξεκίνησε το ξεκαλούπωμα της νέας γέφυρας Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3697 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της γέφυρας Αφάντου και την παράδοση του τμήματος της Ρόδου – Λίνδου που παραμένει κλειστό εδώ και μήνες και πάλι στην κυκλοφορία, ξεκίνησε από χθες το απόγευμα.

Αρμόδια συνεργεία ξεκίνησαν τις εργασίες για το «ξεκαλούπωμα» της νέας γέφυρας και την απομάκρυνση των στηριγμάτων, αφού δόθηκε το «πράσινο φως» έπειτα από την επιθεώρηση που έγινε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν ο δρόμος θα ανοίξει και πάλι για την διέλευση των οχημάτων μέσα στις επόμενες ημέρες. Επακριβείς λεπτομέρειες για το χρονικό διάστημα που θα υλοποιηθεί αυτό, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σύντομα.

Μέχρι χθες το βράδυ πάντως είχε «ξεκαλουπωθεί» ένα μέρος της γέφυρας, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Παράλληλα στο ίδιο σημείο έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφείς το σπάσιμο του τσιμέντου που «στρώθηκε» στο δρόμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του έργου.

Όταν ολοκληρωθούν οι προαναφερόμενες διαδικασίες, το μόνο που θα απομένει είναι ο καθαρισμός του οδικού δικτύου από μπάζα, υλικά κλπ, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψει στην ομαλότητα η καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής, των επιχειρήσεων και όχι μόνο.
Μαζί με το έργο, η εκτέλεση του οποίου κρίθηκε αναγκαία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λόγω προβλημάτων στατικότητας, τελειώνει και η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως όταν κατεδαφίστηκε η γέφυρα Αφάντου, οι επίσημες ανακοινώσεις και το χρονοδιάγραμμα που δημοσιεύθηκε, έκαναν λόγο για αποπεράτωση του έργου το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018. Ήδη η καθυστέρηση ξεπερνάει τον ένα μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν (εύλογες) διαμαρτυρίες και γκρίνιες, καθώς η έναρξη της τουριστικής περιόδου μας βρήκε απροετοίμαστους.

Ντόπιοι και επισκέπτες διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που βιώνουν μέσω των παρακάμψεων μέσα από τον οικισμό, με κατεύθυνση προς τη Λίνδο, γεγονός που δημιουργεί πολλές φορές κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους στενούς δρόμους του Αφάντου.

Πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους τα τουριστικά λεωφορεία, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, αλλά και τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα στις επιχειρήσεις του νησιού.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στην αντίθετη κατεύθυνση (προς την πόλη της Ρόδου), με πολλούς επισκέπτες να τρομάζουν στην σκέψη ότι θα πρέπει να διασχίσουν… ποταμό! Σε λίγες ημέρες πάντως όλα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν και οι επισκέπτες όχι μόνο θα φτάνουν γρηγορότερα και με λιγότερη ταλαιπωρία στον προορισμό τους, αλλά κυρίως με περισσότερη ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους