Περιορισμένο ενδιαφέρον για τις προσλήψεις στον Δήμο Ρόδου

Έγινε, χθες, η αξιολόγηση των πινάκων για εκείνους που θα προσληφθούν στο Δήμο της Ρόδου με τις δίμηνες συμβάσεις για την πυροπροστασία, ωστόσο η ανταπόκριση ήταν οριακή ενώ πρόβλημα υπάρχει με την πρόσληψη οδηγών, αφού κατατέθηκαν μόλις τρεις αιτήσεις!

Ως γνωστόν, ο Δήμος της Ρόδου προκήρυξε την πρόσληψη συνολικά 53 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις στον τομέα της πυροπροστασίας. Από αυτούς, οι 34 θέσεις είναι εργάτες γενικών καθηκόντων, οι 3 χειριστές μηχανημάτων, 1 θέση δασοπόνου και 15 για οδηγούς. Συνολικά, κατατέθηκαν 63 αιτήσεις, από τις οποίες οι 47 ήταν για εργάτες γενικών καθηκόντων, 2 για χειριστές μηχανημάτων, τρεις για τη θέση δασοπόνου ενώ για τους οδηγούς κατατέθηκαν μόλις 3 αιτήσεις.

Έτσι, εκτός από έναν επιπλέον χειριστή που χρειάζεται ο Δήμος, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι με τους οδηγούς,  αφού χρειάζεται αρκετούς ακόμη και ενδιαφέρον δεν φαίνεται να υπάρχει. Έτσι, επειδή δεν συμπληρώθηκε ο αριθμός των οδηγών, επαναπροκηρύττουν δέκα θέσεις για τρεις ημέρες ακόμα καθώς και μία θέση για χειριστή με την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθούν ενδιαφερόμενοι.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν δεν ήταν μεγάλος αφού αυτή θεωρείται δύσκολη εποχή επειδή έχει ανοίξει η σεζόν και οι συμπολίτες μας αναζητούν εργασία κυρίως στον τουριστικό τομέα αλλά και επειδή το χρονικό διάστημα των δύο μηνών θεωρείται μικρό για να «θυσιάσουν» την πιθανότητα να βρουν μία άλλη δουλειά. Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες ειδικότητες και την ερχόμενη Τρίτη για τους οδηγούς και τον ένα χειριστή-αν υπάρξει συμμετοχή.

Οι υδρονομείς
Επίσης, σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη υδρονομέων από τη ΔΕΥΑΡ. Η Επιχείρηση θα δέχεται δικαιολογητικά για επτά ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν από αύριο. Σημειώνεται ότι θα προσληφθούν 25 υδρονομείς για πέντε μήνες.