Στον αγώνα οι μικροί, στον αγώνα και οι μεγάλοι

Το λέει η συντριπτική πλειοψηφία των προπονητών που ασχολούνται με τις αναπτυξιακές ηλικίες και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς.  

Οι σημαντικότεροι και πλέον πολύτιμοι συνεργάτες τους είναι οι γονείς. Η δική τους παρουσία, η δική τους συμπεριφορά και η δική τους προσέγγιση, είναι το θεμέλιο της επιτυχίας. Ή αντίστοιχα, η αρχή της αποτυχίας…

Στις ακαδημίες της Ρόδου, στην εκπαιδευτική διαδικασία συμμετέχουν και οι γονείς, οι οποίοι φροντίζουν να στείλουν, από τη σωστή απόσταση, το δικό τους μήνυμα, τόσο στα παιδιά, όσο και στους γονείς όχι μόνο της δικής τους, αλλά και όλων των άλλων ομάδων.

Σε κάθε παιχνίδι, εμφανίζονται στην εξέδρα φορώντας φανέλα στην οποία αναγράφεται το παρακάτω σύνθημα:

«Εγώ ως γονιός, υπόσχομαι να στηρίζω τα άλλα παιδιά, τα μέλη των συλλόγων, τους διαιτητές αλλά και τους άλλους γονείς, τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις, πάντα με θετικό τρόπο». 

Για το ζητούμενο των «ελαφιών» μιλάει ο κάτοχος διπλώματος UEFA Α’ προπονητής ποδοσφαίρου και φυσικής κατάστασης, Δημήτρης Γκάιδας:  

«Η ακαδημία μας πρεσβεύει και προωθεί τον σεβασμό και το δίκαιο παιχνίδι προς όλα τα παιδιά-αθλητές. Αρωγοί-στυλοβάτες στην προσπάθεια αυτή είναι οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών. Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία φιλάθλων που θα ενεργούν με γνώμονα τα αθλητικά ιδεώδη και κύριο στόχο την εξάλειψη όλων των μορφών βίας από τον αθλητισμό. Νους υγιής, εν σώματι υγιεί…»