Απάντηση της Επιτρόπου για το μεταφορικό ισοδύναμο

Απάντηση της Επιτρόπου  για το μεταφορικό ισοδύναμο

Απάντηση της Επιτρόπου για το μεταφορικό ισοδύναμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 160 ΦΟΡΕΣ

Το μπαλάκι στην Ελληνική κυβέρνηση πέταξε η Επίτροπος Κρέτσου για το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά του Αιγαίου μετά από Ερώτηση - Παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στις 2 Μαΐου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Απευθυνόμενος στην παρευρισκομένη Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «οι βιώσιμες μεταφορές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα νησιά. Ιδίως για τα νησιά στην Ελλάδα, τα οποία λόγω της απόστασής τους από την Ηπειρωτική χώρα έχουν ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Αυτό κυρία Κρέτσου ισχύει ιδίως για τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία πλήττονται από τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Έτσι λοιπόν μπορεί το πρόβλημα της απόστασης να αντιμετωπιστεί με τη θεσμοθέτηση του μεταφορικού ισοδύναμου, δηλαδή την εναρμόνιση της τιμολογιακής επιβάρυνσης του χρήστη θαλασσίων μεταφορών με χερσαίες μεταφορές. Αυτό που λέγεται road equivalent tariff. Αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί ως διαδικασία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Σας ρωτώ κυρία Κρέτσου, εάν εσείς συμφωνείτε να γίνει χρήση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του μεταφορικού ισοδύναμου για τα νησιά του Αιγαίου. Και σας ρωτώ, αν η Ελληνική κυβέρνηση σας έχει θέσει το θέμα αυτό. Αν έχει ζητήσει τη συνεργασία σας, προκειμένου να θεσμοθετηθεί το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά του Αιγαίου. Ευχαριστώ».

Η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου απάντησε: «Όσον αφορά τα Ελληνικά νησιά, κύριε Μαριά γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχω μεταβεί στα νησιά αυτά, τα έχω επισκεφθεί. Είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει επανειλημμένως με την κυβέρνηση, με τις κυβερνήσεις θα έλεγα και πολλές φορές υπογράμμισα τις απαιτήσεις τις δικές σας και είπα ότι είναι και ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις σε 1.496 περιστατικά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου

Γ. Νικητιάδης: Στις ευρωεκλογές ο λαός θα απαντήσει για το «καλάθι του νονού» κ. Σκρέκα

«Καλάθι των νονών»: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ιδρύεται Ταμείο Απανθρακοποίησης για τα ελληνικά νησιά

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ανακοινώθηκε και ο Μπελέρης -Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας

Γιάννης Φέρτης: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο μεγάλος ηθοποιός

Γ. Νικητιάδης: «Οι φιέστες της ΝΔ κατά της ακρίβειας γκρεμίζονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ»